Bitcoin prijs schommelt bij $19.400, Grayscale met 565.000 BTC in beheer

De prijs van Bitcoin is dinsdagmiddag door de $19.400 geschoten. Bestaande partijen zoals Grayscale blijven ook BTC accumuleren, waardoor de koers stabiel boven de $19.000 blijft.

De vermogensbeheerder heeft in één week voor $270 miljoen aan Bitcoin bijgekocht, zo blijkt uit een analyse van marktonderzoeker Bybt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en Grayscale

Grayscale staat bekend in de markt als een gretige koper van de cryptomunt. Ze hebben nu ruim 565.000 Bitcoin onder management voor hun Bitcoin Trust.

Dat is een mogelijkheid voor institutionele beleggers om mee te liften met prijsbewegingen van Bitcoin. Zonder het zelf te hoeven kopen en de private keys in cold storage te bewaren.

Bitcoin prijs schommelt bij $19.400, Grayscale met 565.000 BTC in beheer

De onderneming uit New York stuurde ook een tweet de wereld in met een laatste tussenstand. Met indrukwekkende cijfers zoals maar liefst 10,8 miljard dollar aan Bitcoin onder beheer.

De komende dagen moet blijken of de koers boven de $19.400 en beleggers mogen uitzien naar een nieuwe all time high.

Wat helpt zijn de lange termijn investeerders die vasthouden aan hun Bitcoin, ook de komende cycli. Dat houdt concreet in dat men niet verkoopt tot 2028 (vijfde halvening) of 2032 (zesde halvening).

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...