Grayscale blijft voor miljoenen Bitcoin (BTC) kopen om aan vraag te voldoen

Grayscale Investments blijft nieuwe bitcoin (BTC) kopen om aan de vraag voor hun bitcoin fonds te voldoen. Hedgefondsen en andere institutionele beleggers investeren in het fonds.

Het bitcoin fonds van Grayscale is een manier voor traditionele partijen om in bitcoin te investeren. Investeerders krijgen hun aandeel in het fonds, Grayscale koopt en bewaart de bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om aan de nieuwe vraag te voldoen koopt het bedrijf tienduizenden bitcoin op.

$3,8 miljard aan assets

Grayscale heeft momenteel in totaal $3,8 miljard aan assets in beheer. Dat is een stijging van bijna 50% sinds de start van 2020.

Ray Sharif-Askray is verantwoordelijk voor de relaties met investeerders bij Grayscale. In de Coinscrum markets podcast wijdt zij verder uit over de groeiende interesse.

Hedgefondsen en andere financiële instituten investeerde in totaal $1,7 miljard in het bitcoin fonds. Naast bitcoin zit er ook een aantal altcoins in het mandje van Grayscale.

Groeiende interesse

De gemiddelde investeringen groeien gestaag. Het bitcoin fonds van Grayscale zag een stijging van 800% van de weekgemiddelden. In 2019 was het gemiddelde $3,2 miljoen per week, in 2020 is dat al $30 miljoen per week.

Sharif-Askray wijst naar de onrust wereldwijd als een van de oorzaken voor de groeiende interesse. Ook de creatie van meer dollars en euro’s ziet zij als mogelijke oorzaak. Partijen zoeken naar alternatieve investeringen om zich te wapenen tegen de (aankomende) crisis.

Het grootste gedeelte van deze nieuwe klanten zijn traditionele hedgefondsen.

Blootstelling

Volgens Sharif-Askray is er groeiende interesse: ”Aan het eind van de dag willen onze investeerders blootstelling aan digitale assets in een vorm waarin ze niet zelf deze assets moeten kopen en beheren. Zij zijn net als iedereen geïnteresseerd in het veiligstellen van schaarse assets. Die assets kunnen een hedge zijn tegen inflatie in tijden van ongekende monetaire stimuli.”

Grayscale heeft een van best gereguleerde bitcoin producten voor de traditionele financiële wereld. Het fonds ziet ook een stijging in interesse vanuit Amerikaanse pensioenplannen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...