Grayscale Bitcoin Mini Trust krijgt goedkeuring van SEC, wacht op handelsdebuut

1790 totale weergaven

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de Grayscale Bitcoin Mini Trust goedgekeurd, een nieuw en meer betaalbaar investeringsvehikel voor Bitcoin-liefhebbers.

Grayscale Bitcoin Mini Trust goedgekeurd door SEC

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft groen licht gegeven aan de Grayscale Bitcoin Mini Trust, een nieuwe spin-off van de bestaande Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Dankzij deze goedkeuring kan de Mini Trust een notering krijgen op het Arca-platform van de New York Stock Exchange, hoewel het nog wacht op de effectiviteit van zijn registratieverklaring.

Details en structuur van de lancering

De Grayscale Bitcoin Mini Trust debuteert aanstaande woensdag en zal beleggers een meer kosteneffectieve optie bieden met een beheervergoeding van slechts 0,15%, aanzienlijk lager dan de 1,5% vergoeding voor GBTC.

Grayscale is van plan om op 31 juli 10% van de Bitcoin die door GBTC wordt gehouden over te hevelen naar de nieuwe Mini Trust en aandelen uit te delen aan bestaande GBTC-aandeelhouders naar rato van hun bezit.

Impact op de markt en vooruitzichten

Deze stap volgt op een vergelijkbare strategie van Grayscale met haar Ethereum Trust eerder deze maand. De introductie van de Bitcoin Mini Trust zal naar verwachting het aanbod van Grayscale verbeteren en een toegankelijker investeringsvehikel bieden voor mensen die geïnteresseerd zijn in Bitcoin.

De goedkeuring van dit product door de SEC onderstreept de groeiende acceptatie en rijping van cryptocurrency investeringsvehikels op de financiële markt.

Samenvatting

Grayscale’s Mini Trusts maken deel uit van een bredere trend van toenemende concurrentie in de crypto ETF-ruimte, waarbij bedrijven wedijveren om de meest aantrekkelijke voorwaarden aan te bieden aan beleggers.

Terwijl de markt wacht op de definitieve registratie en lancering, zou dit nieuwe aanbod een precedent kunnen scheppen voor toekomstige cryptocurrency beleggingsproducten.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....