Grayscale CLO: ‘Meeste Amerikaanse stemmers geven voorkeur aan pro-crypto kandidaat’

541 totale weergaven
|

De CLO van Grayscale gaf tijdens een interview aan dat meer dan de helft van de kiezers in de Verenigde Staten eerder op een pro-crypto kandidaat stemmen dan iemand die dat niet is.

Grayscale CLO over presidentsverkiezingen

De CLO (Chief Legal Officer) van Grayscale, Craig Salm, heeft tijdens een interview met Janet Alvarez op Serious XM Business Radio vertelt hoe hij samen heeft gewerkt met marktonderzoeker The Harris Poll om Amerikaanse kiezers te vragen over hun houding ten opzichte van crypto.

Hierover liet hij weten dat twee op de vijf Amerikanen ‘zeggen dat ze meer aandacht besteden aan het standpunt van een kandidaat over Bitcoin als crypto-activum vergeleken met eerdere verkiezingen’. Zo zei hij:

“Het is duidelijk dat deze peiling laat zien dat Amerikanen er wel om geven of een kandidaat voor crypto is.”

Inflatie beïnvloed kiezers

Volgens Salm heeft 30% van de ondervraagde Amerikanen aangegeven dat inflatie het grootste probleem van de Verenigde Staten is, waarbij Bitcoin van pas kan komen:

“Gezien het feit dat Bitcoin, Ethereum en andere crypto activa kunnen dienen als afdekking tegen inflatie en als waardeopslag. Voor ons is het niet verrassend om te horen dat Amerikanen steeds meer gefocust zijn op waar hun kandidaten staan op het gebied van crypto.”

In september begon Harris eindelijk over haar plannen voor de cryptomarkt. Hierbij benoemde ze blockchain technologie in verschillende opkomende sectoren waarin ze wil dat de VS ‘dominant blijft’.

Verhouding van presidentskandidaten met crypto

Bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die op 5 november worden afgesloten, staat Donald Trump, de Republikeinse kandidaat, tegenover Kamala Harris, de Democratische kandidaat. Trump heeft het uitgebreid gehad over de cryptosector, waarbij hij heeft gezegd de Verenigde Staten ‘de cryptohoofdstad van de wereld’ te maken.

Harris is vrijwel stil gebleven over de sector. Wel heeft ze aangegeven duidelijke regelgeving te willen creëren. Hiermee hanteert ze een vriendelijker beleid tegenover crypto ten opzichte van haar baas, president Joe Biden.

De kansen om te winnen

Op 17 oktober schatte Kalshi, een marktplaats voor verkiezingsweddenschappen, de kansen van Trump om te winnen op 57%, ten opzichte van de 43% voor Harris. Gokkers op Polymarket, het gedecentraliseerde voorspellingsplatform op het Polygon netwerk, is zelfs nog optimistischer over Trump, waarbij zijn kansen op 61% worden geschat ten opzichte van 38% voor Harris.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...