Grayscale en Bitwise vragen goedkeuring van SEC voor optiehandel van ETH ETFs

217 totale weergaven

Grayscale en Bitwise hebben goedkeuring aan de SEC gevraagd om optiehandel op Ethereum ETFs aan te bieden, met als doel meer flexibiliteit en risicobeheer te bieden. 

Het voorstel

De NYSE American LLC heeft, in samenwerking met Grayscale en Bitwise, een voorstel ingediend bij de Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) om de handel in opties op bepaalde op Ethereum gebaseerde financiële producten toe te staan. Dit voorstel omvat de Bitwise ETF, de Grayscale Ethereum Trust en de Grayscal Ethereum Mini Trust, die zich mogelijk uitbreidt tot elke trusthoudende Ether. De stap is bedoeld om investeringsmogelijkheden in Ethereum uit te breiden. 

De voorgestelde wijziging van regels heeft tot doel de handel in opties op Ether ETPs te introduceren. Hierbij krijgen beleggers een flexibel en kostenefficiënt instrument om blootstelling aan spot-ether te verwerven. Grayscale en Bitwise zijn van mening dat opties ook kunnen dienen als instrument om te hedgen. Dit zorgt ervoor dat beleggers de risico’s die verbonden zijn aan ETH ETPs beter kunnen beheren. 

Goedkeuring van Ethereum ETF

Het voorstel komt nadat de SEC in mei verschillende spot Ethereum ETFs heeft goedgekeurd, waaronder producten van grote financiële bedrijven zoals BlackRock en Fidelity. Deze Ethereum ETFs zijn onlangs begonnen met handelen en genereerden op de eerste dag al meer dan $1,019 miljard aan handelsvolume. 

Het hoge volume weerspiegelt de groeiende belangstelling voor Ethereum als investeringsmiddel. Het aanbieden van opties onderstreept het evoluerende karakter van beleggingsproducten in crypto. Hierdoor wordt er mogelijk een breder scala aan beleggers aangetrokken die op zoek zijn naar geavanceerde beleggingsstrategieën. 

21 dagen voor commentaar

De SEC heeft de periode van 21 dagen voor openbaar commentaar ingesteld, waardoor experts uit de sector, investeerders en belanghebbenden feedback kunnen geven. Deze feedback is essentieel voor het uiteindelijke besluit van de SEC en biedt verschillende perspectieven. 

De financiële gemeenschap zal de uitkomst van dit voorstel nauwlettend in de gaten houden, aangezien het een voorbeeld kan scheppen voor opties op andere op crypto gebaseerde ETFs. Verschillende bedrijven vragen ook om goedkeuring voor opties op spot Bitcoin ETFs, al hebben ze nog geen goedkeuring van de SEC gekregen. 

Effect van extra opties

Indien het voorstel wordt goedgekeurd, kan de handel in opties op spot Ethereum ETFs de cryptomarkt aanzienlijk bevorderen, de liquiditeit kunnen vergroten en beleggers instrumenten kunnen bieden om risico’s te beheren en rendement te verbeteren. Dit kan de weg vrijmaken voor soortgelijke ontwikkelingen voor andere cryptocurrencies. 

Uiteindelijk kan het ervoor zorgen dat digitale activa verder kan worden geïntegreerd in de reguliere financiële sector. Het besluit kan van invloed zijn op de creatie van nieuwe financiële producten en strategieën, waarbij de traditionele financiële sector gecombineerd kan worden met de wereld van de digitale activa. 

Samenvatting

Samenvattend vertegenwoordigt het voorstel van Grayscale, Bitwise en NYSE om optiehandel op spot Ethereum ETFs te introduceren een cruciale stap in de integratie van crypto in de reguliere financiële sector. Terwijl de SEC het voorstel beoordeelt en publieke feedback verzamelt, anticipeert de financiële gemeenschap de mogelijke gevolgen van goedkeuring.

Lees meer over:

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...