Time Magazine gaat sparen in Bitcoin en start videoserie over BTC

Time Magazine gaat ook sparen in Bitcoin (BTC). Dat maakt Michael Sonnenschein van investeringsmaatschappij Grayscale in een tweet wereldkundig.

Bovendien zoekt de uitgever een financieel directeur met kennis van bitcoin. Het is het eerste grote mediabedrijf ter wereld dat openlijk in BTC gaat beleggen voor de lange termijn

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Leuk detail is dat ook het personeel van het mediaconcern kan kiezen om in klinkende satoshi’s salaris te ontvangen. Ook gaan Grayscale en Time een videoserie starten om meer uitleg te geven over bitcoin (technologie).

Wat zijn de voordelen ten opzichte van het huidige geldstelsel? Waar liggen de uitdagingen voor bitcoin? Blijft het een spaar – en oppotmiddel of kan het ook uitgroeien tot een massaal betaalmiddel, een medium of exchange?

Gaan we satoshi’s gebruiken als betaaleenheid, unit of account?

Bitcoin sparen, een nieuwe trend onder bedrijven?

Het is het zoveelste bedrijf dat gaat sparen in het digitale goud, als wapen tegen de geldontwaarding van de dollar. Onder meer Tesla, Paypal, Grayscale en Square houden de cryptomunt voor de lange termijn vast.

Deels vanwege hun dagelijkse business (het aanbieden van bitcoin aan hun klanten), maar ook als kasreserve voor de toekomst. Ze hebben namelijk meer vertrouwen in de waardevastheid van bitcoin dan van de dollar.

Grayscale is binnen de markt bekend als vermogensbeheerder van diverse beleggingsfondsen waaronder het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Ze hebben tevens een aanvraag liggen bij toezichthouder Securities & Exchange Commission om het trust om te bouwen tot exchange traded fund (ETF).

Time Magazine

De eerste editie van het tijdschrift Time verscheen in 1923, bijna 100 jaar geleden. Het is in de markt gezet als een luchtiger tegenhanger van de toen serieuzere opiniebladen.

Meer human interest dus, het persoonlijke verhaal van de geïnterviewde meer naar voren brengen dan enkel de feiten of een mening.

Het tijdschrift verschijnt nog steeds in een printoplage van 1,6 miljoen stuks. De meeste lezers zijn woonachtig in de VS.

Elk jaar verkiezen ze iemand als ‘Person of the Year’, de meest bekende rubriek van het blad. Bovendien is er een lijst van de top 100 meest invloedrijke personen van een bepaald jaar.

Ze zijn het eerste bekende, grote mediabedrijf dat openlijk belegt in bitcoin en content rond het onderwerp gaat maken.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...