Rothschild broker steekt haar geld ook in Bitcoin via Grayscale
Rothschild Investment Corporation heeft 30.454 aandelen in het bitcoin fonds van Grayscale (GBTC). Dat blijkt uit een bekendmaking van de broker uit Chicago bij beurswaakhond SEC.
BTC institutional watch:
In a filing this morning with the SEC, Rothschild Investment Corporation, founded in 1908, reported owning 30,454 shares of GBTC.
In a previous filing in October, the firm owned 24,500 shares.
Link to filing:https://t.co/AC3rvwgnwr
— MacroScope (@MacroScope17) January 25, 2021
Het is overigens niet de bekende bankiersfamilie die achter deze naam zit, maar een broker uit Chicago.
1 aandeel GBTC is ruim 95.000 satoshi’s tegen de huidige koers. Dat betekent dat hun positie goed is voor bijna 29 BTC, omgerekend circa 1 miljoen dollar.
Maar het is in ieder geval de volgende institutie die via bitcoin een hedge inneemt tegen het fiat stelsel. Opvallend is dat hun positie ook is uitgebreid. In oktober 2020 was er nog sprake van 24.500 aandelen in GBTC, maar dat zijn er inmiddels ruim 30.000 stuks.
Mogelijk dat de run tijdens de feestdagen daarin een rol heeft gespeeld. Bitcoin bereikte een nieuwe all-time high om daarna in korte tijd door de $40.000 te geraken. Een ongekende groeispurt die sinds 19 januari tot stilstand is gekomen.
Grayscale bezit over ruim 640.000 BTC op de balans, een vermogensbeheerder die gretig BTC blijft inkopen. Vorige week plusten de firma uit New York bijna 30.000 BTC erbij. In de maand december kocht men zelfs driemaal de mining productie op.
Die agressieve inkoop is bedoeld om family offices en institutionele investeerders zoals Rothschild en Guggenheim tevreden te stellen. Die zoek op zoek naar alternatieve beleggingen, nu de centrale banken hun schulden laten oplopen.
Rothschild
Er is dus geen directe link, buiten de naam, met de Rothschild dynastie die geldt als één van de meest invloedrijke bankiersfamilies uit de westerse wereld.
Rothschild Investment Company heeft echter ook een zeer omvangrijk portfolio, zo blijkt uit de deponering bij de SEC. Ze investeren zowel in banken als in techbedrijven zoals Apple en Alphabet, maar ook retailmerken zoals Nike, McDonalds en Nestle ontbreken niet.