Grayscale ontvangt steunbetuigingen voor bitcoin ETF in duizenden 'public comments'

Grayscale ontvangt steunbetuigingen voor bitcoin ETF in duizenden 'public comments'

Grayscale, het bedrijf achter het grootste bitcoinfonds, maakt bekend dat het een overweldigende steun heeft ontvangen. Er is door ruim 10.000 individuen die commentaar hebben ingediend over de aanvraag om een ​​spot bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren.

Grayscale bitcoin ETF

De wil is er wel, maar een weg nog niet. De Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), wil de ETF niet goedkeuren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een brief aan investeerders zei Grayscale dat van de meer dan 11.400 brieven die de SEC had ontvangen met betrekking tot het nieuwe investeringsfonds, “99,96 procent steun uitsprak in de zaak van Grayscale".

Volgens de crypto-assetmanager trok ongeveer 33% van de brieven het ontbreken van een spotmarkt bitcoin ETF in de VS in twijfel. Momenteel zijn alleen op futures gebaseerde bitocin ETF's goedgekeurd, zoals de fondsen van ProShares en Valkyrie.

Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, reageert:

"De acties van de SEC in de afgelopen acht maanden [...] hebben een signaal gegeven van een verhoogde erkenning van de volwassenheid van de onderliggende bitcoinmarkt."

"De goedkeuring van elk aan bitcoin gekoppeld beleggingsproduct versterkt onze argumenten over waarom de Amerikaanse markt een bitcoin ETF verdient."

'Fysiek' gedekt fonds

De beurswaakhond beoordeelt momenteel de aanvraag van Grayscale. Laatstgenoemde wil de aandelen van zijn Bitcoin Trust (GBTC) kunnen omzetten in een fysiek gedekt fonds. Dit zou dan de eerste échte bitcoin ETF van de VS zijn.

Momenteel verhandeld een GBTC-aandeel tegen een negatieve premium van -30%. Met een spotmarkt ETF zou deze 'korting' er niet zijn.

De aanvraag nadert het einde van een beoordelingsproces van 240 dagen, dat begon in november 2021. Voor 6 juli wordt meer duidelijkheid verwacht.

Het is onduidelijk welke stappen Grayscale kan ondernemen als de SEC de aanvraag volgende week afwijst. Het bedrijf heeft een extra directeur en ook een topadvocaat aangenomen om dit te voorkomen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Grayscale

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties