Grayscale huurt topadvocaat in, vlak voor deadline ETF

Grayscale huurt topadvocaat in, vlak voor deadline ETF

Grayscale heeft advocaat Donald B. Verrilli Jr. ingehuurd om het bedrijf bij te staan in de doorlopende inspanning om een spot ETF goedgekeurd te krijgen.

Voormalig landsadvocaat Obama

Grayscale Investments LLC heeft de afdeling Juridische Zaken versterkt met Donald B. Verrilli Jr. Het bedrijf probeert sinds vorig jaar het GBTC Fund om te zetten naar een spot ETF, maar ziet tot nu toe aanvragen bij de Securities and Exchange Commission (SEC) afgekeurd worden. Op uiterlijk 6 juli doet de SEC uitspraak over de hernieuwde aanvraag van Grayscale voor een spot ETF. Een maand voor de deadline van de SEC is Verrilli aangenomen als advocaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Donald Verrilli was in de periode 2011-2016 onder president Obama landsadvocaat van de Verenigde Staten. In die tijd vertegenwoordigde hij het land talloze keren in zaken bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Nu is hij toegevoegd aan het juridische team van Grayscale.

Deadline spot ETF nadert

“Het is van het grootste belang dat Grayscale de beste juristen aan boord heeft bij de aanvraag om GBTC om te zetten naar een ETF. En we zijn verheugd dat Verrilli ons uitstekende juridische team komt versterken,” zegt een woordvoerder van Grayscale. Die verder de nadruk legde op de jarenlange ervaring van Verrilli bij het Hooggerechtshof, waar hij een aantal prominente zaken won, zoals die over de basisgezondheidszorg en het homohuwelijk.

In maart gaf Grayscale te kennen dat het bij een nieuwe afwijzing door de SEC in juli, mogelijk juridische stappen gaat ondernemen om toch goedkeuring voor de ETF af te dwingen. In april kwam naar buiten dat het bedrijf ervan overtuigd is dat de SEC de wetgeving verkeerd toepast en een spot ETF mogelijk moet zijn binnen de huidige juridische kaders.

Analisten van Bloomberg gaven dit voorjaar aan dat ze verwachten dat een spot ETF in de Verenigde Staten op zijn vroegst in 2023 wordt goedgekeurd. Die verwachting is gebaseerd op voorgestelde wijzigingen van de wetgeving rondom handelsplatformen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties