Grayscale neemt directeur aan om Bitcoin ETF te verwezenlijken

Grayscale, de grootste vermogensbeheerder voor cryptocurrency’s, heeft een nieuwe directeur aangenomen. Het doel hiervan is om de lancering van de ​​Bitcoin exchange traded fund (ETF) een stapje dichterbij te brengen.

Bitcoin ETF voor Grayscale

Het gaat om David LaValle, voormalig executive bij Alerian en S-Network Global Indexes. Grayscale heeft hem aangesteld om het bedrijf te helpen om een goedgekeurde Bitcoin ETF in de Verenigde Staten te verwezenlijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is al langer bekend dat Grayscale haar Trust wil omtoveren naar een exchange traded fund. Momenteel is de omvang van Grayscale BTC (GBTC) iets minder dan $25 miljard. Ze willen dit financieel product ‘upgraden’ naar een ETF. Daarvoor moeten ze echter goedkeuring krijgen van de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC).

Om een ETF te kunnen aanbieden, moet Grayscale aan net wat andere regels voldoen. Daardoor zijn ze eerder al een samenwerking aangegaan met BNY Mellon, een Amerikaanse bank. Zij nemen de administratie en accountbeheer voor hun rekening.

Nu hebben ze dus David LaValle aangetrokken als nieuwe Senior Managing Director. Ook krijgt hij de titel Global Head of ETF’s. Hij zal zijn werkzaamheden rechtstreeks rapporteren aan de CEO van het bedrijf, Michael Sonnenshein.

Veranderingen

Voorheen was LaValle de CEO van van Alerian en S-Network Global Indexes. Dit is een onafhankelijke aanbieder van prijzenindices en de ontwikkeling van innovatieve beleggingsstrategieën. Hij heeft volgens de berichtgeving van Grayscale “een brede achtergrond die het hele ETF-landschap omspant.”

“Er hebben fundamentele veranderingen plaatsgevonden in de wensen van beleggers, met directe gevolgen voor vermogensbeheerders en deze sector. Ik ben blij om mijn brede ervaring te gebruiken om met Michael en het team van Grayscale te werken aan deze digitale evolutie.”

Gary Gensler, voorzitter van de SEC, gaf onlangs aan dat een Bitcoin ETF in de VS pas het levenslicht zal zien nadat de waakhond er zeker van is dat het veilig genoeg is voor alle soorten beleggers. Toch was hij niet onwelwillend tegen deze stap.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGrayscale