Grayscale stort zich op bitcoin mining

Grayscale Investments gaat een nieuw bedrijf oprichten om (gebruikte) bitcoin miners aan te schaffen, meldt persbureau Bloomberg.

Nieuwe mining entiteit

De grote crypto vermogensbeheerder ter wereld richt de entiteit Grayscale Digital Infrastructure Opportunities LLC (GDIO) op. Die entiteit gaat investeren in bitcoin mining en wil de gedolven bitcoins op de wereldmarkt gaan verkopen. Geaccrediteerde investeerders zoals hedgefondsen en family offices kunnen vanaf 25.000 dollar in het bedrijf investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grayscale gaat dus geld ophalen in de markt en hoopt dit voor einde dit jaar af te ronden. Het zijn waarschijnlijk investeringen met een tijdspanne van drie tot vijf jaar voordat aandeelhouders hun winst kunnen pakken.

Volgens Grayscale is dit een goede tijd om te investeren in bitcoin miners, want er zijn de nodige noodlijdende bedrijven die hun apparatuur willen verkopen. Door de lage bitcoin prijs zijn deze in de problemen gekomen namelijk.

Tegelijkertijd borrelt het in de industrie. Zo heeft Bitdeer vorige week een bitcoin miningfonds 250 miljoen dollar opgericht. Ook kocht het bedrijf CleanSpark een mining faciliteit in Georgia en duizenden rigs van een andere mijnwerker kocht voor een som van circa 30 miljoen dollar.

Foundry

Foundry Digital, dat dezelfde moedermaatschappij Digital Currency Group, deelt met Grayscale, gaat overigens de mijnbouwactiviteiten leiden. Dit in Rochester, New York gevestigde bedrijf is een van de grootste aanbieders van cryptominingdiensten.Uit cijfers van BTC.com blijkt dat ze de grootste bitcoin miningpool ter wereld beheren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...