Grayscale’s Werkt Hard om Ethereum Trust een ETF te Maken!

Ethereum ETF

Grayscale, een belangrijke beheerder van digitale activa, werkt hard aan het omzetten van zijn ethereum Trust in een zogenaamde spot exchange-traded fund (ETF). Dit blijkt uit een recente aanpassing in hun regelgevende aanvraag op 15 maart. De kans op goedkeuring voor een ethereum ETF is echter niet zo groot; volgens Polymarket is er slechts 26% kans dat dit voor eind mei gebeurt.

Verbeteringen in de aanvraag van Grayscale

De aangepaste aanvraag versterkt de oorspronkelijke aanvraag op verschillende belangrijke punten. Zo richt het zich op het verminderen van zorgen over marktmanipulatie en de methoden voor het aanmaken en inwisselen van ETF-aandelen. Dit waren belangrijke kwesties bij de goedkeuring van spot bitcoin ETF’s eerder in januari, wat aangeeft dat Grayscale’s recente aanpassing cruciaal is voor de goedkeuring van ethereum ETF’s.

Een opvallend onderdeel van de aangepaste aanvraag is een correlatieanalyse uitgevoerd door Coinbase, die als bewijs dient voor voldoende marktcorrelatie. Coinbase ontdekte dat de futuresmarkt voor ethereum op de CME “consistent en sterk gecorreleerd” is met de spotmarkt voor ethereum gedurende ongeveer de afgelopen drie jaar. Deze correlatie is zelfs hoger dan die tussen de CME bitcoin futuresmarkt en de spotmarkt voor bitcoin, volgens de bevindingen van de SEC.

Grayscale’s aanpassing gaat ook dieper in op het proces van het aanmaken en inwisselen van ETF-aandelen. Opvallend is dat dit gedeelte alleen contante transacties beschrijft, wat betekent dat geautoriseerde deelnemers geen ethereum kunnen kopen, vasthouden, leveren of ontvangen.

Veranderingen in beheerd vermogen van Grayscale

Volgens de aanvraag beheert Grayscale Ethereum Trust nu $11,8 miljard aan activa, in plaats van de eerder geschatte $4,8 miljard. De omzetting van het fonds naar een ETF zou meer dan $1,73 miljard aan waarde vrijmaken, in plaats van de eerder geschatte $1,6 miljard.

Craig Salm, de Chief Legal Officer van Grayscale, benadrukte het belang van de aanvraag en de verwachte brede aantrekkingskracht van spot ethereum ETF’s. Hij schreef op X dat beleggers “toegang willen en verdienen tot ethereum in de vorm van een spot ethereum ETF.” Salm voegde toe dat het pleidooi voor een ethereum ETF “net zo sterk is als het was voor spot bitcoin ETF’s.”

Lees meer over:
Ethereum ETFGrayscale

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...