Gridless wil energie-infrastructuur bouwen door bitcoin mining op platteland Kenia

Gridless heeft $2 miljoen opgehaald in een investeringsronde onder leiding van durfkapitaalinvesteerder Stillmark en Block.

Mining in Afrika

Gridless is een in Kenia gevestigd bitcoin mining bedrijf. Volgens het persbericht maken ze gebruik van kleinschalige hernieuwbare energie op het platteland van Afrika.

Het bedrijf deed een aantal pilots met het Afrikaans waterkrachtbedrijf genaamd HydroBox. Drie van de vijf projecten zijn operationeel op het platteland van Kenia.

Het interessante van dit project is dat het mede dankzij bitcoin mining een energie-infrastructuur bouwt in de minder bewoonde gebieden in het oosten van Afrika. Het zet in op ongebruikte energiebronnen.

Volgens het persbericht zat 50% van de inwoners van Afrika in 2020 zonder elektriciteit. In een reactie op de ontwikkeling verklaarde Erik Hersman, CEO van Gridless:

“Afrika heeft betaalbare energie nodig. Ons werk bij het ondersteunen van ontwikkeling van mini-netwerken voor hernieuwbare energie vult een gat op. “

“Het helpt om duurzamer te zijn en duizenden huishoudens te bedienen. Deze investering, en het hoge kaliber van partners die naast ons komen, betekent dat we onze groei kunnen versnellen, wetende dat we zowel het kapitaal als de strategische ondersteuning hebben die nodig is.”

Dorsey en Block

Er is onder andere geld opgehaald bij Block. Dit is het bedrijf van Jack Dorsey, oud Twitter-baas. Hij is erg actief in Afrika (met onder andere een fonds dat samen met Jay-Z is opgericht) en is deze week ook bij de African Bitcoin Conference.

Thomas Templeton, die de leiding heeft over bitcoin mining en de wallet bij Block, benadrukt dat Gridless strategisch gezien op een lijn zit met de visie van zijn bedrijf om steeds meer schone energie te gebruiken “in combinatie met bitcoin mining farms over de hele wereld.”

Er komt meer nieuws naar buiten op de African Bitcoin Conference. Gisteren maakte Strike bekend samen te werken met Bitnob voor betalingen naar Nigeria. Kenia en Ghana.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining