Groei van aantal Bitcoin ATM's neemt iets af

Groei van aantal Bitcoin ATM's neemt iets af

De groei van het aantal Bitcoin ATM's lijkt even voorbij. Althans, de snelheid waarmee er wereldwijd nieuwe crypto-pinautomaten worden geïnstalleerd neemt iets af.

Minder harde groei

In januari en februari van dit jaar zijn er wereldwijd in totaal 1.817 nieuwe ATM's geplaatst. In dezelfde periode van 2021 waren dit er nog 2.435.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op jaarbasis zette de exponentiële groei dus niet door, maar nam dit met 25% af. Dit is ook goed te zien in onderstaande grafiek.

Groei van aantal Bitcoin ATM's neemt iets af

Een precieze reden hiervoor lijkt er niet, behalve dat het marktsentiment momenteel minder euforisch is dan begin 2021. De koers was toen met een opmars bezig nadat het de befaamde $20.000-grens doorbrak.

Ook kan het zijn dat operators meer druk en onzekerheid voelen over de regelgeving. Verschillende autoriteiten, waaronder het Amerikaanse Government Accountability Office (GAO), hebben plannen bekendgemaakt om de regels voor ATM's aan te scherpen.

VS, El Salvador en Nederland

Ondanks de lichte afname van de groei, staan er momenteel wereldwijd 36.069 crypto-pinautomaten. Meer dan de helft hiervan zijn terug te vinden in de Verenigde Staten. In Nederland staan er naar verluidt 22 ATM's.

Sinds vorig jaar zijn de allereerste overheidsautomaten operationeel. Naast 50 kiosks zijn er in El Salvador door het hele land ook 200 Chivo-pinautomaten geplaatst. Later zijn er zelfs nog 50 van deze Chivo-ATM's in de Verenigde Staten neergezet, om remittances met bitcoin aan te wakkeren.

December vorig jaar maakte geldtransportbedrijf Brink bekend dat ze bitcoin als optie willen integreren in 7.000 ATM's. Dit aantal is nog niet meegenomen in de bovenstaande grafiek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin ATM

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties