Groei van Bitcoin-Adoptie in Turkije Te Midden van Inflatie: Verslag

Volgens een onderzoeksrapport uitgevoerd door KuCoin neemt de adoptie van cryptovaluta toe in Turkije, een land dat momenteel te maken heeft met hoge inflatie. In de afgelopen achttien maanden is de adoptie gestegen van 40% naar 52% van de Turkse bevolking.

KuCoin, de vijfde grootste crypto-exchange ter wereld, heeft deze gegevens verzameld op basis van enquêteresultaten van 500 personen. Deze resultaten zijn opgenomen in hun meest recente rapport “Understanding Crypto Users”.

Volgens een vertegenwoordiger van KuCoin toont het groeiende aantal en percentage crypto-investeerders in Turkije een toenemende interesse in en acceptatie van crypto als bescherming tegen inflatie. Dat blijkt uit een gesprek met Decrypt. Dit is vooral opmerkelijk gezien de Turkse lira meer dan 50% van haar waarde heeft verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Eerdere rapporten van KuCoin over Brazilië en Nigeria, waar inflatie ook een groot probleem is, toonden vergelijkbare trends.

Uit het onderzoek bleek dat 58% van de respondenten aangaf dat hun “belangrijkste reden” voor het investeren in cryptovaluta was om “rijkdom op te bouwen op de lange termijn”. Daarnaast gaf 37% aan het te gebruiken als waardeopslag.

Wat betreft de specifieke cryptovaluta waarin mensen investeren, staat Bitcoin bovenaan de lijst. 71% van de beleggers zei Bitcoin te bezitten, terwijl 45% Ethereum en andere stablecoins bezit.

Hoewel mannen nog steeds vaker investeren in crypto, beginnen jonge vrouwen in Turkije steeds meer te investeren. Van de crypto-investeerders tussen de 18 en 30 jaar is 47% vrouwelijk. Het rapport wijst uit dat 57% besloot te investeren door mond-tot-mondreclame over de voordelen vanuit vrienden en familie.

Daarnaast experimenteert de Turkse regering met een digitale valuta van de centrale bank, genaamd de Digitale Lira.

“We geloven dat een diepgaand en uitgebreid begrip van de crypto-gemeenschap cruciaal is om een meer omvattend en verantwoord financieel ecosysteem te vormen”, aldus de vertegenwoordiger van KuCoin. “Naarmate de crypto-omgeving blijft versnellen, wordt het steeds essentiëler om de acties, neigingen en drijvende krachten van crypto-gebruikers in verschillende regio’s te begrijpen.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsturkije

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...