Groot Brits hedgefonds Brevan Howard lanceert cryptodivisie

Brevan Howard, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd hedgefonds, heeft plannen om hun exposure op bitcoin flink uit te breiden.

Als we op dit stuk van het doorgaans goed geïnformeerde Reuters mogen afgaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Algemeen directeur Aron Landy, die sinds 2019 aan het roer staat bij Brevan Howard, geeft aan dat het fonds erop gebrand is om meer met bitcoin en de gehele cryptocurrencysector te doen.

Veelbelovende woorden van een firma die een enorme hoeveelheid kapitaal in beheer heeft.

Bitcoin-strategie Brevan Howard tweeledig

De strategie van Brevan Howard wat het investeren in bitcoin en de gehele cryptosector betreft is tweeledig. Als eerste lanceert het fonds een nieuwe divisie die zal bestaan onder de naam “BH Digital” om de investeringen in crypto en digitale assets te beheren.

Daarmee lijkt de kans dus ook meer dan aanwezig dat ze bij Brevan Howard aan de shitcoins gaan.

Daarnaast is met Colleen Sullivan het voormalig hoofd van CMT Digital aangesteld om privaat- en durfkapitaal te begeleiden bij het investeren in de sector.

Sullivan stond sinds 2013 aan het hoofd van CMT Digital, een divisie van de CMT Group met als focus het handelen in cryptocurrency’s en blockchain investeringen.

Het blijft dus, ook voor dit soort grote partijen, lastig om in te zien dat bitcoin de voornaamste innovatie is. Sullivan krijgt bij Brevan Howard de taak om het investeringscommissie voor te zitten en de strategie wat betreft de kapitaalsverdeling te maken.

Volgens Landy is haar succesvolle geschiedenis binnen de sector een groot pluspunt voor de klanten van Brevan Howard.

Vertrek Howard niet einde van het ‘crypto-avontuur’ Brevan Howard

De in 2019 vertrokken medeoprichter van Brevan Howard, Alan Howard, stond erom bekend een groot voorstander te zijn van bitcoin en andere cryptocurrency’s. Zijn vertrek heeft er echter duidelijk niet voor gezorgd dat die interesse van de firma is afgenomen.

Sterker nog, met het opzetten van deze nieuwe divisie en het aantrekken van Colleen Sullivan, lijkt Brevan Howard er een versnelling op te gooien.

Op dit moment heeft de firma 1,5 procent van de Master Fund toegekend aan cryptovaluta. Dat komt neer op een bedrag van ongeveer 84 miljoen dollar.

Howard heeft zelf enkele grote investeringen in de sector op zijn naam staan. Waaronder een investering in Bakkt, het platform voor digitale assets dat enige tijd geleden met veel bombarie werd gelanceerd.

Howard heeft ook een aandeel van 25 procent in One River Digital Asset Management, dat in 2020 voor 600 miljoen dollar aan bitcoin en ether gekocht heeft.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....