Groot Brits reisbureau accepteert bitcoin als betaalmiddel

Corporate Traveller, het grootste zakelijke reisbureau van het Verenigd Koninkrijk, heeft in een persbericht laten weten dat ze vanaf nu betalingen in bitcoin zullen accepteren. Om dit mogelijk te maken, is Corporate Traveller een samenwerking aangegaan met Bitpay.

Corporate Traveller biedt zakelijke reizen aan voor het midden- en kleinbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Doordat de betalingen via Bitpay direct na de transactie weer worden omgezet naar fiat, maakt Corporate Traveller zich geen zorgen om prijsfluctuaties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin als betaalmiddel

Interessant is de uitspraak van de General Manager van Corporate Traveller: “We identified an increasing demand from our clients for the option to pay in bitcoin for business travel bookings made by our travel consultants.” Dit wijst er op dat adoptie bij het midden- en kleinbedrijf aan het toenemen is.

Een erg positief signaal voor bitcoin. Niet alleen voldoet Corporate Traveller hiermee aan de vraag van het MKB, ook bieden betalingen in bitcoin voordelen boven betalingen met creditcard. Bitpay vraagt slechts 1% commissie per transactie, wat volgens Corporate Traveller een stuk goedkoper is dan met creditcard.

Bitpay groeit hard

Bitpay is sowieso een lichtend voorbeeld van bitcoin adoptie. Ondanks dat 2018 een heel zwaar jaar was voor de Bitcoin industrie, brak het bedrijf al zijn records door maar liefst 1 miljard dollar aan transacties te verwerken.

Daarnaast maakte Bitpay’s B2B een groei door van maar liefst 255% doordat steeds meer advocatenkantoren, data centra en IT leveranciers Bitcoin wilden accepteren. Qua werknemers groeide het bedrijf ook met maar liefst 78%.

Adoptie

Langzaam maar zeker komen er steeds meer bedrijven die betalingen met bitcoin willen proberen. Voor échte adoptie is het nog misschien wat vroeg, maar er wordt wel degelijk geëxperimenteerd met de mogelijkheden van bitcoin.

De ceo van de grootste cryptobeurs van Amerika, Coinbase, deed eerder deze maand uit de doeken hoe hij de adoptie van cryptocurrency voor zich ziet. En in Japan zijn ze ook fan: je kunt daar nu gemakkelijk je treinkaartjes kopen met bitcoin.

Meepraten? Kom langs op Telegram.

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuwsBitPay