‘Groot koopsignaal?’ Whales sturen $1,3 miljard naar Coinbase

whale jumping

Whales stuurden op donderdag voor 1,3 miljard dollar aan kapitaal richting Coinbase. Niet in de vorm van bitcoin, maar in de vorm van USD Coin (USDC). Dat is natuurlijk de stablecoin van Circle en Coinbase, waarmee deze whales in principe bitcoin en andere cryptocurrency’s kunnen kopen.

Is dit een groot koopsignaal voor de markt?

Whale-transactie is gigantisch koopsignaal

Als we de pseudonieme analist Blockchain Mane mogen geloven, dan is dit een “gigantische koopsignaal” voor de markt. In totaal gaat het om vijf transacties die bij elkaar optellen tot 1,3 miljard dollar.

De bedragen variëren van 150 tot 350 miljoen dollar en zijn allemaal op 25 april naar Coinbase gestuurd, zo blijkt uit data van Etherscan.

In principe is het bullish als er stablecoins richting de beurzen gaan, want dat vormt eigenlijk alleen droog kruit om bitcoin of andere crypto mee te kopen. Aan de andere kant zou de whale in kwestie deze stablecoins ook kunnen laten uitkeren, maar de kans is groter dat het om droog poeder gaat voor nieuwe aankopen.

“Als dit inderdaad een whale is die wil kopen en tegen de huidige koersen, dan kan het een gigantische impact hebben op de koers van de asset die ze kopen. Op dat niveau van de markt gaat het bijna zeker om bitcoin of ethereum”, aldus Lark Davis tegenover Cointelegraph.

Geen garanties

Hoewel het bullish lijkt, zijn de analisten het erover eens dat er geen garanties zijn. Het moest eerst nog maar even gebeuren. “Er gaat veel aandacht naar de bewegingen van whales, maar we weten eigenlijk nooit precies wat ze doen”, zo vertelt Lark Davis.

Er zijn ook mensen die theorieën hebben over de transacties van whales. Zij denken bijvoorbeeld dat whales de markt beïnvloeden, door te doen alsof ze gigantische hoeveelheden stablecoins naar de beurzen sturen of juist bitcoin verkopen.

Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Het kan ook om nep-transacties gaan om de boel te beïnvloeden. Als een whale tienduizenden bitcoin naar de beurzen stuurt, dan hoeft hij of zij deze natuurlijk niet verkopen, maar de markt interpreteert dat wel op die manier.

We zien dit overigens wel steeds minder vaak. Vroeger kwamen dat soort acties wat vaker voor en was het misschien ook makkelijker om de markt te beïnvloeden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....