Grootste bank van Brazilië start met verkoop Bitcoin

De grootste investeringsbank van Brazilië gaat het binnenkort mogelijk maken om Bitcoin te kopen of verkopen. Het moet naar verluidt gaan gebeuren via hun nieuwe platform genaamd Mynt, zo meldt CNN Brazil.

Bitcoin via Braziliaanse bank

De bank heet BTG Pactual en ze hadden vorig jaar $73 miljard aan activa onder beheer. Ook is er ruim 3.000 man aan personeel werkzaam voor de bank. CEO Roberto Sallouti is blij met de lancering van hun platform:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We zullen handel in bitcoin en ethereum beschikbaar stellen om te voldoen aan de vraag van onze klanten die in crypto’s willen investeren. Als nieuwe activaklasse zullen we ook content hebben klaarliggen om onze klanten te informeren over de technologie.”

De aan- en verkopen zijn vanaf het volgende kwartaal beschikbaar. Het platform Mynt is speciaal ontwikkeld voor cryptocurrency’s.

Ze raden hun klanten aan om maximaal 2% van hun portfolio in de cryptoassets te investeren. BTG Pactual biedt onder andere diensten aan rondom vermogensbeheer en zakelijke leningen. Ze hebben naar verluidt een omzet van ongeveer $2 miljard per jaar.

Historie

De bank werd in 1983 mede opgericht door de huidige minister van Economische Zaken van Brazilië (Paulo Guedes), in samenwerking met de Braziliaanse regering. Hoewel het bedrijf van origine startte in Rio de Janeiro, hebben ze inmiddels kantoren in New York, Londen, Hong Kong en zijn ze ook actief in Chili, Colombia, Mexico, Argentinië en Luxemburg.

Zowel de huidige als de vorige regering zijn niet negatief over Bitcoin. Zo lanceerde het land onlangs een Bitcoin ETF, waarmee ze voorlopen op onder andere de Verenigde Staten.

BTG Pactual lanceerde in april ook al het Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund. Dit “eerste bitcoin fonds” is in samenwerking met Gemini opgezet. De Amerikaanse bank fungeert hierbij als custodial.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië