Softbank investeert $200 miljoen in Braziliaanse Bitcoin beurs

Het Latin America fonds van SoftBank heeft $200 miljoen geïnvesteerd in het moederbedrijf van Mercado Bitcoin. Dit is een van de grootste cryptobeurzen in Brazilië.

Braziliaanse beurs

Het moederbedrijf van de beurs heet 2TM Group. Door de investering worden ze nu gewaardeerd op $2,1 miljard. Ze worden ook wel gezien als een van de Latijns-Amerikaanse unicorns. Dit is een benaming voor particuliere startups met een waardering van minimaal $1 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Series B-ronde waarin het bedrijf dit geld ophaalde, volgt slechts vijf maanden op de Series-A-ronde. Het is niet bekend gemaakt om welk bedrag het destijds ging. De recentste investeringsronde werd geleid door onder andere G2D/GP Investments en Parallax Ventures.

De kapitaalinjectie van $200 miljoen zal worden gebruikt om de producten en infrastructuur van Mercado Bitcoin uit te breiden. Ook willen ze meer personeel aannemen, om tegen het einde van 2021 in totaal 700 mensen in dienst te hebben.

Miljoenen klanten

Roberto Dagnoni, CEO van 2TM Group, legt uit waarom ze zoveel vertrouwen hebben in de Bitcoin beurs:

“Miljoenen mensen vanuit de hele wereld realiseren zich dat digitale activa en cryptocurrency’s zowel een innovatieve technologie zijn, als ook een efficiënt spaarmiddel. Brazilië is geen uitzondering op die trend.”

Het klantenbestand van Mercado Bitcoin staat nu op 2,8 miljoen individuen. Naar verluidt mochten ze tussen januari en mei dit jaar maar liefst 700.000 nieuwe klanten verwelkomen.

Marcelo Claure, CEO van SoftBank Group International zei dat de beurs “in de voorhoede van de Latijns-Amerikaanse blockchainrevolutie staat, met een bepalende positie in de opmars van cryptocurrency’s in Brazilië.”

2TM Group is een Braziliaanse holding die zich richt op digitale activa. Naast Mercado Bitcoin zijn ze ook druk met Meubank, custodial Bitrust en een aantal andere bitcoin-gerelateerde bedrijven. Meubank wordt dit jaar gelanceerd, maar het moet nog wel goedkeuring krijgen van de regelgevende instanties.

Grappig genoeg liet Masayoshi Son, de CEO van Softbank, vorig jaar weten dat hij bitcoin “niet begrijpt“. Hij vertelde dat hij een groot deel van zijn tijd kwijt was aan het volgen van de prijsbewegingen, toen hij in de cryptocurrency investeerde. De FOMO sloeg toe, en de topman besloot om (voor zijn eigen rust) zijn bitcoin maar weer te verkopen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië