Grootste bitcoin ATM operator is beursgenoteerd aan Nasdaq

Bitcoin Depot is genoteerd op de Amerikaanse beurs Nasdaq. De waarde van de aandelen verdubbelden tijdens het debuut, maar kelderden net zo hard weer terug tot de noteringsprijs.

Aandelenhandel

Bitcoin Depot is opgericht in 2016 en een van de grootste crypto-pinautomaat operators van de wereld. Ze zijn gefuseerd met de GSR II Meteora (GSRM). In augustus werd de deal gewaardeerd op $885 miljoen.

De fusie betrof een Special Purpose Acquisition Company (SPAC), een simpele en snelle manier om als bedrijf beursgenoteerd te raken. GSRM is hier gespecialiseerd in.

Het in Atlanta gevestigde Bitcoin Depot is te verhandelen onder de ticker “BTM”. Ze zijn de eerste crypto ATM-operator die te verhandelen is op een grote Amerikaanse aandelenbeurs.

BTM-aandelen stegen op de eerste handelsdag tot $6,60; meer dan het dubbele van de slotkoers van GSRM van vrijdag, waarna de koers weer daalde tot $3,42.

Bitcoin Depot, grootste crypto ATM-bedrijf van wereld, beursgenoteerd aan Nasdaq

Bitcoin Depot exploiteert meer dan 6.000 bitcoin- en altcoins-pinautomaten. Ze hebben een marktaandeel van 20% van de geldautomaten in de Verenigde Staten. Wereldwijd zijn ze goed voor 17,6% van alle ATM‘s, volgens data van Coin ATM Radar.

De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf bijvoorbeeld meer dan 2.000 Circle K-winkels geholpen met bitcoin ATM’s.

De trend van de laatste maanden is dat de groei van het aantal nieuwe ATM’s afneemt en het totaal in 2023 zelfs daalt. In de tweede helft van 2022 kwamen er maar 94 pinautomaten bij. Sinds het begin van dit kalenderjaar nam het totale aantal ATM’s af van bijna 38.000 tot net iets meer dan 36.000, aldus data van Coin ATM Radar.

Bitcoin Depot, grootste crypto ATM-bedrijf van wereld, beursgenoteerd aan Nasdaq

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ATMBitcoin nieuws