Grootste bitcoinfonds ter wereld blijft hoopvol: 'De zaak loopt voorspoedig'

Grootste bitcoinfonds ter wereld blijft hoopvol: 'De zaak loopt voorspoedig'

Grayscale gaat opnieuw in verweer tegen het beleid van Amerikaanse toezichthouders. Men wil het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) met 643.000 bitcoin ombouwen naar een gunstigere vorm. Tot nu toe wordt de stap naar een bitcoin exchange-traded fund (ETF) echter tegengehouden.

De Securities and Exchange Commission (SEC) ziet het aanhouden van bitcoin voor een ETF als een te groot risico. Opvallend is dat er wel al bitcoin ETF's zijn op basis van futures.

Het Grayscale Bitcoin Trust (en dan met name de investeerders hierin) hebben het financieel zwaar. Het aandeel in het fonds neemt af. Met een aandeel GBTC koop je een aandeel in de bitcoinstapel. Momenteel staat de aandelenkoers echter een stuk lager dan de prijs van alle bitcoin in het fonds.

De chief legal officer van Grayscale (Craig Salm) hoopt dat er de komende maten verder stappen kunnen worden gezet. Uiteindelijk moet het leiden tot een rechtszaak. Grayscale is niet de enige partij in Amerika die een bitcoin ETF wil starten. Al jaren proberen allerlei partijen met aanvragen als eerder dit financiële product op de markt te krijgen. Zonder succes.

De SEC moet zich volgens Salm niet bemoeien met de beslissing of iets het investeren waard is: "Maar dat is precies wat de commissie gedaan heeft. Dat heeft een nadeling effect op investeerders en potentiËle investeerders die zij zouden moeten beschermen."

Salm hoopt op meer progressie dit jaar: "De zaak loopt voorspoedig. Het tijdsframe is onzeker." Hij hint naar de eerste zittingen in het tweede kwartaal van 2023.

Lees meer over:
Grayscale SEC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties