Grootste derivatenbeurs Canada lanceert bitcoin futures

1121 totale weergaven

De Canadeze beurs TMX start binnenkort met aanbieden van de handel in bitcoin futures.

Bitcoin futures

De futurescontracten zullen worden verhandeld op de Montreal Exchange, zullen in contanten worden afgewikkeld en de waarde ervan wordt uitgedrukt in Amerikaanse dollars.

TMX Group klinkt misschien niet als een bekende naam, maar vergis je niet. Ze zitten achter de allergrootste beursen van Canada, waaronder de aandelenbeurs genaamd de Toronto Stock Exchange (TSX). Naar verluidt draaide het bedrijf in 2022 een omzet van $1 miljard.

Het derivatenhandelsplatform van de Montreal Exchange gaat binnenkort dus ook bitcoin futures aanbieden. Een datum is nog niet bekend en op haar website staat alleen nog maar “Coming Soon”:

“Montréal Exchange (MX) lanceert de Bitcoin Price Index Futures om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar activaklassen voor digitale cryptocurrency.”

“Ondanks de groeiende belangstelling worden beleggers geconfronteerd met beperkingen bij het evalueren van manieren om hun blootstelling aan prijsbewegingen van bitcoin te beheren.”

De futures zullen in contanten worden afgewikkeld in Amerikaanse dollars, wat betekent dat dollars bij de afwikkeling van eigenaar wisselen via de Canadian Derivatives Clearing Corporation (CDCC). De onderliggende bitcoin zullen dus níet van eigenaar veranderen.

De waarde van de futures wordt bepaald door de CoinDesk Bitcoin Price Index (XBX), opgesteld door CoinDesk Indices. Dat is een dochteronderneming van de nieuwsgroep CoinDesk.

De Amerikaanse concullega’s, de Chicago Mercantile Exchange (CME), is in de VS al doorgeschakeld rondom bitcoin futures. Het heeft inmiddels ook al micro bitcoin futures en ether-tot-bitcoin-ratio-futures op de markt gebracht.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd