Coinbase mag nu officieel bitcoin futures handel aanbieden in de VS

Coinbase heeft goedkeuring gekregen om bitcoin futures aan te bieden aan investeerders in de Verenigde Staten.

Bitcoin futures

De cryptobeurs vroeg in september 2021 al om goedkeuring bij de National Futures Association (NFA). Dit is een door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangewezen zelfregulerende organisatie. Nu krijgt Coinbase Financial Markets eindelijk goedkeuring, zo valt op te maken in een persbericht.

De exchange van Brian Armstrong moest lang wachten op uitsluitsel. In 2022 kocht zijn bedrijf de door de CFTC gereguleerde futuresbeurs FairX op. De naam is omgedoopt tot Coinbase Derivatives Exchange en niet veel later lanceerden ze hierop nano bitcoin en ether futures.

Sinds 5 juni zijn er ook normale futures contracten gelanceerd voor de institutionele markt. Naar eigen zeggen heeft de derivatenbeurs een liquiditeitspool opgezet met $4,7 miljard BTC en $2,0 miljard ETH-futures aan nominaal handelsvolume in 2023.

De wereldwijde crypto-derivatenmarkt vertegenwoordigt volgens het persbericht 75% van het handelsvolume in de cryptomarkt. Vergeleken met de spotmarkt zijn futures dus een belangrijk speeltje geworden.

Met de goedkeuring van de FNA kan de beurs nu ook Amerikaanse klanten toegang bieden tot gereguleerde futures contracten. Door het akkoord is Coinbase nu een Futures Commission Merchant (FCM). Zowel de CFTC als ook de NFA houden toezicht op deze bedrijven.

Andrew Sears, CEO van Coinbase Financial Markets, vertelt:

“Amerikaanse investeerders toegang geven tot veilige en gereguleerde crypto-futures is de sleutel tot het bewerkstelligen van groei en een bredere deelname aan de crypto-economie.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!