Fonds van Valkyrie gebaseerd op bitcoin en ether futures

Valkyrie Funds gaat haar Bitcoin Strategy ETF omzetten naar een nieuw soort fonds.

Bitcoinfonds

Eerstgenoemde fonds dat aan de Nasdaq is genoteerd onder de ticker BTF krijgt nu een nieuw jasje. Het zal een zogenoemd “dual cryptocurrency product” worden, wat betekent dat het enkel de prijs van bitcoin en ether volgt.

Beleggers in BTF kunnen zo blootstelling krijgen aan zowel de prijs van bitcoin en ether door in één fonds te investeren. Dit fonds werkt op basis van futures contracten.

Op 3 oktober (vandaag, red.) is BTF onder haar nieuwe voorwaarden voor beleggers te gebruiken. Steven McClurg, Chief Investment Officer van Valkyrie, vertelt:

“Door blootstelling aan zowel bitcoin futures als ook aan ether futures contracten aan te bieden, geven we beleggers een unieke en veilige kans om hun portfolio te diversifiëren en blootstelling te krijgen binnen de snelgroeiende digitale activa-industrie.”

Leuk detail: Valkyrie wilde BTF in 2021 noteren met de ticker BTFD, verwijzend naar de Buy The F*cking Dip-meme. De SEC ging hier echter niet in mee en dus heette de Bitcoin Strategy ETF sindsdien “slechts” BTF.

Fondsenmania

Er gebeurt de laatste tijd veel in de wereld van traditionele fondsen voor digitale activa. Het verhaal rond de bitcoin spot ETF is bekend: er zijn een dozijn aan aanvragen gedaan, maar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurt alle indieningen steevast af (of vraagt om uitstel voor hun beslissing).

Eerder deze week deelde Grayscale Investments mee dat ze bij de SEC een aanvraag hebben gedaan om zijn Ethereum Trust (ETHE) om te zetten in een spot ether ETF.

Valkyrie is een bekende naam in de cryptomarkt. Naast BTF hadden ze met BRRR ook al een ander bitcoinfonds (met een eveneens toepasselijke naam), en tevens een ETF die investeert in bitcoin miningbedrijven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...