Grootste derivatenbeurs start met bitcoin futures met euro’s

Handelaren op de Chicago Mercantile Exchange Group (CME) kunnen aan de slag met bitcoin futures en euro’s.

CME Group beheert de grootste derivatenbeurs van de wereld. Naast BTC komt CME ook met futures voor ether, dat meldt het bedrijf in hun persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

5 bitcoin

Traders kunnen aan de slag met futures van 5 bitcoin. Met futures kun je speculeren op de toekomst. In dit geval gaat het dus om de europrijs van BTC.

Er is geen echte bitcoin gemoeid met dit soort constructies. In de praktijk wordt er namelijk gewoon uitbetaald in euro’s.

Het idee is simpel: het moet meer klanten laten handelen op de derivatenbeurs. Iedereen met toegang tot de derivatenbeurs kan er in principe mee aan de slag.

Futures

De derivatenmarkt is ook in de wereld van bitcoin groter dan de handel op de spotmarkt. CME zag in het tweede kwartaal van 2022 een record van 106.200 contracten.

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de eurocontracten in de buurt komen van die aantallen. Ook bij grote cryptobeurzen als Binance en FTX is de derivatenhandel de belangrijkste markt. Als je puur kijkt naar handelsvolume, tenminste.

CME Group is de grootste derivatenbeurs van de wereld. En ook zij willen zoveel mogelijk verdienen aan de interesse in bitcoin en aanverwanten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfutures

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...