Grootste effectenbeurs Brazilie wil bitcoindiensten gaan aanbieden

De enige effectenbeurs van Brazilië, B3, is van plan om in 2022 de cryptomarkt te betreden.

Dat meldt de lokale nieuwssite InfoMoney, die citeert uit een presentatie van CEO Gilson Finkelsztain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De insteek is een breed aanbod van cryptovaluta zoals bitcoin, maar ook andere vormen van digitale assets en diensten zoals market making en over-the-counter (OTC) transacties.

‘Het is voor ons een logische stap om cryptocurrency’s te gaan aanbieden, maar we worden géén cryptobeurs. We gaan diensten leveren aan professionele handelaren op deze markt’.

Bovendien wil B3 ook een crypto exchange-traded fund (ETF) gaan lanceren, maar het is nog onbekend welke onderliggende assets onder het fonds gaan hangen.

ETF’s gebaseerd op crypto’s zijn in Brazilië (~213 miljoen inwoners) behoorlijk in opkomst. Assetmanager Hashdex heeft drie van deze ETF’s lopen, en fintechbedrijf QR Capital twee.

In oktober zei de centrale bank in het land al dat B3 als beurs een sturende rol kan en moet gaan spelen in de adoptie van cryptovaluta en blockchaintechnologie. Het land bereidt onder meer een digitale variant van de lokale real voor.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...