Bitcoin prijs tikt bijna $63.000 aan, Brazilianen steken miljarden in crypto’s

De bitcoin prijs is afgelopen nacht Nederlandse tijd naar $62.983 geschoten.

De huidige prijs zit 3,7% van de all-time high van afgelopen april af. Toen is een prijs van $64.840 bereikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag start de handel op de New York Stock Exchange van de eerste bitcoin future ETF van ProShares met de handelsticker $BITO, een event waar de markt naar uitkijkt.

De details van de notering maakte de toezichthouder Securities & Exchange Commission bekend.

Bitcoin en crypto's populair in Brazilië

In Brazilië (213 miljoen inwoners) zijn mensen traditioneel gek op cryptocurrency's zoals bitcoin. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die via de centrale bank van het land bekend zijn gemaakt, aldus Business Insider.

In totaal is er voor 4,27 miljard dollar (3,66 miljard euro) aan cryptomunten gekocht, een nieuw record.

Alleen al in de bloeiende maand mei kochten beleggers voor 756 miljoen dollar aan cryptocurrency's. Maart was met 357 miljoen dollar relatief de minste maand.

Bitcoin prijs tikt bijna $63.000 aan, Brazilianen steken miljarden in crypto's

bron tabel: Business Insider

De overheid is druk bezig om deze opkomende assetklasse te reguleren.

Onlangs maakte parlementslid Aureo Ribeiro in Brazilië bekend dat inwoners goederen en diensten zoals huizen, auto's en eten met bitcoin kunnen afrekenen.

Het is nog even de vraag of het land het model van El Salvador, waar bitcoin een wettig betaalmiddel is en je ook je belastingen met BTC kan aftikken.

In het onderstaande fragment is Ribeiro aan het woord.

Het land gaat net zoals zoveel landen in Zuid-Amerika gebukt onder officiële en verborgen inflatie. Voor met name jongeren is het manier om voorzichtig wat eigen vermogen op te bouwen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...