Grootste klanten JPMorgan krijgen informatie over Bitcoin toegestuurd

Klanten van de Amerikaanse bank JPMorgan kregen achtergrondinformatie over bitcoin (BTC). De bank informeerde hun grootste klanten met een minimaal vermogen van $10 miljoen.

Dat meldt Coindesk.

De bank legt in een rapport uit hoe zij bitcoin zien en geven daarnaast ook de risico’s aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

In het rapport worden de risico’s en kansen besproken. Eerder vertelde Daniel Pinto van JPMorgan al dat de kans groot was dat zij uiteindelijk ook met bitcoin aan de slag gingen: ”Er is nog geen vraag, maar die komt er wel”, vertelde hij aan CNBC.

JPMorgan gebruikt in hun rapport drie maatstaven om BTC mee te waarderen.

  1. De wet van Metcalfe. De waarde van bitcoin kun je ontlenen uit het aantal gebruikers. Dan zou de reële waarde momenteel rond $21.667 per BTC liggen volgens analisten van de bank.
  2. Een vergelijking met goud. Als bitcoin de rol van goud overneemt als spaarmiddel, dan kom je op een bijzonder hoog bedrag uit: $540.814 per BTC. Die prijs krijg je door de waarde van de huidige goudmarkt te delen door het maximaal aantal bitcoin (21 miljoen).
  3. Een vergelijking met al het geld in de wereld. Als het netwerk van bitcoin net zoveel waard wordt als al het geld op dit moment in de wereld dan moet je denken aan een prijs rond $1,9 miljoen.

JPMorgan gebruikt deze maatstaven om het verhaal rondom bitcoin te vertellen aan hun klanten. Waar bitcoin als netwerk en geld gaat eindigen weet niemand. Dit soort vergelijkingen laten wel zien dat er nog een lange weg te gaan is wil bitcoin ooit dé reservemunt van de wereld worden.

JPMorgan

JPMorgan laat haar analisten regelmatig rapporten uitbrengen over bitcoin. De meningen lopen ook intern blijkbaar nogal uiteen. Sommige analisten vinden dat de prijs een stuk lager moet liggen, andere zijn enorm enthousiast over de toekomstige prijs. En Joyce Chang en Amy Ho van de bank stellen dat minstens 1% van elk beleggingsprotfolio inmiddels uit BTC moet bestaan.

Lees meer over:
JPMorgan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...