Grootste stablecoin in de markt moet boekhouding delen

Tether moet de boekhouding openbaren. Een rechter in New York beveelt Tether om te laten zien hoe USDT is gedekt.

De grootste stablecoin in de bitcoinmarkt is de munt met het grootste handelsvolume op de meeste cryptobeurzen. De token moet de waarde van een dollar volgen. Klanten van Tether kunnen de tokens inruilen voor ‘echte’ dollars. Tot nu toe kan dat altijd, maar er heerst wel onduidelijkheid over de dekking van de munt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De uitspraak van de rechter komt uit een rechtszaak met een andere focus. Het gaat om een zaak waarin Tether wordt beschuldigd van het manipuleren van de cryptomarkt. Het bedrijf wordt er van beschuldigd met ongedekte USDT de bitcoin koers te hebben opgepompt.

Invloed op de markt

Tether is onderdeel van een consortium van bedrijven, ze vallen onder dezelfde vlag als Bitfinex. De rechter eist inzicht in de boekhouding van Tether. Het gaat om balansen, maar ook om bewijzen rondom de geldstromen. Ook wil de rechter een winst- en verliesrekening zien.

Tether moet ook laten zien hoe hun relatie is met Bitfinex, Poloniex en Bittrex. Volgens CoinDesk probeerde de advocaat van Tether de uitspraak nog te stoppen. Het zou ‘onnodig belastend’ zijn. De rechter oordeelde echter dat het wel belangrijk is om de boekhouding van Tether op tafel te hebben.

Het is een lastige opdracht voor Tether. Zij vinden dat het bekendmaken van de opbouw van hun reserves hun bedrijfsmodel schaadt. Het ligt voor de hand dat de concurrentie handenwrijvend meekijkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!