Grote bank uit Zuid-Korea wil bitcoin aanbieden aan klanten

Kookmin Bank gaat zich als eerste bank van Zuid-Korea storten op diensten met cryptovaluta voor particuliere beleggers.

Fonds in Korea

KB maakte vandaag bekend dat ze een commissie zijn gestart die zich gaat bezighouden met het beheer van digitale activa. Daarmee willen ze vervolgens nieuwe producten en diensten gaan aanbieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bank verwacht een exchange-traded fund (ETF) voor cryptovaluta te gaan lanceren, net als crypto-futures. De nieuwe commissie gaat zich ook bezighouden met de beoordeling van risico’s en compliance voor deze beleggingsfondsen.

Honggun Kim, directeur over de quant-afdeling, bevestigt de plannen ook. Hij vertelt:

“We zullen een aandelenfonds lanceren dat is gebaseerd op virtuele activa. We zijn van plan ook periodieke publicaties hierover te delen.”

Enorme bank

KB Kookmin is een van de grootste banken in Zuid-Korea. Al enkele jaren praten ze over de plannen om iets met cryptovaluta te doen. Nu lijkt het dan eindelijk zo ver.

De KB Financial Group is de grootste financiële onderneming van het land qua nettowinst. Ze hadden vorig jaar september ongeveer $520 miljard aan totale activa onder beheer.

Onder de nieuwe plannen valt dus het idee van een investeringsindexfonds voor cryptovaluta. Ook hebben ze het over een fonds dat werkt met een outsourced chief investment officer (OCIO). Dit OCIO-fonds kan vervolgens ingezet worden voor pensioenen.

Je kunt daarbij denken aan Grayscale en Fidelity Asset Management als ‘aangetrokken’ partijen die deze fondsen indirect mogelijk maken. Fidelity Canada lanceerde afgelopen december een spot Bitcoin ETF, hoewel een dergelijk product nog moet worden goedgekeurd in de Verenigde Staten.

Andere banken

KB volgt de megabank DBS uit Singapore. Zij maakten vorige week bekend ook al producten naar particuliere beleggers te willen brengen.

Concurrent Shinhan Bank heeft onlangs de app voor mobiel bankieren een make-over gegeven, waaruit men nu cryptovaluta en zelfs NFT’s kan beheren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea