Bank met $500 miljard gaat bitcoin verkopen aan consumenten

De DBS Bank uit Singapore wil aan het einde van dit jaar bitcoin handel aanbieden aan al haar particuliere beleggers. Dat vertelde CEO Piyush Gupta vandaag tijdens een earnings call.

DBS Bank

Bij DBS kunnen institutionele beleggers al sinds vorig jaar investeren in digitale activa. Deze zelfde dienst willen ze in 2022 dus ook aan de ‘normale man’ brengen. De bank heeft naar verluidt $500 miljard in beheer en zo’n 25.000 werknemers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We zijn begonnen om uit te breiden tot buiten de huidige groep van geaccrediteerde beleggers. Er moet veel werk gedaan worden rondom de bestrijding van fraude en het passend maken van het aanbod. We moeten tegen het einde van het jaar iets afhebben.”

Gupta zei ook dat ze in de eerste helft van het jaar gaan concentreren op de optimalisatie van het gebruiksgemak van de handelsdesk. Daar valt namelijk nog veel winst te behalen.

Traditioneel

Momenteel moeten de institutionele klanten nog een bankier bellen om bitcoin te kopen. Het plan is om dit ook online te integreren.

Recent heeft de bank wel de openingsuren van de desk uitgebreid naar 24/7. Dit sluit veel beter aan bij de manier hoe de cryptomarkt werkt. “Bitcoin is altijd open”, is het bekende gezegde. In het verleden kon men bij alleen bitcoin kopen op de tijden dat de bank in Singapore open was.

DBS maakt nog niet bekend of je er enkel digitale activa kunt kopen en bewaren, of dat je dit ook uit dit gesloten circuit kunt halen (door het naar een extern adres te sturen).

Singapore

Lionel Lim, de CEO van DBS Digital Exchange (DDEx), vertelde afgelopen week dat het handelsvolume voor 2021 ongeveer $819 miljoen bedroeg. In het laatste kwartaal van 2021 bedroeg het handelsvolume ongeveer $600 miljoen, wat laat zien dat de interesse toeneemt.

Bitcoin krijgt in Singapore steeds meer voeten aan de grond. Momenteel bezit zo’n 43% van de inwoners al bitcoin of andere cryptocurrency’s. Dat bleek onlangs uit een enquête van cryptobeurs Independent Reserve.

De Monetaire Autoriteit van Singapore heeft vorig jaar een vergunningstelsel opgetuigd voor retailbeurzen. Daardoor moest onder andere Binance zich in bochten wringen om te voldoen aan de regels.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSingapore