Bitcoin whales kopen door: 90.000 BTC opgeslokt tijdens koersdip

400 totale weergaven

Bezitters van grote hoeveelheden bitcoin (BTC) hebben flink ingeslagen de afgelopen weken toen de prijs dipte. Sinds 5 april hebben bitcoin whales ~90.000 BTC geaccumuleerd, zo blijkt uit on-chain data van Santiment.

Bitcoin whales in actie

Bitcoin whales hebben de afgelopen paar weken meer BTC geaccumuleerd toen de prijs dipte onder $48.000. Dat blijkt uit recente data van Santiment, een bedrijf dat data op de bitcoin blockchain analyseert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze definiëren een bitcoin whale als iemand (of een groepje) die op een bitcoin adres meer dan 10.000 BTC hebben staan. Dat is omgerekend een vermogen van 545 miljoen dollar.

Bitcoin whales kochten $4,92 miljard aan BTC 

Volgens Santiment komt de gekochte bitcoin door de neer op een totaal van 4,92 miljard dollar. En dat in tijden van fikse koersschommelingen. Op 14 april bereikt de munt een voorlopig hoogtepunt van $64.000, om op 26 april te duikelen onder $48.000.

Kortom: de bitcoin rijken hebben geprofiteerd van de prijsdip en hebben hun vermogen uitgebreid. Blijkbaar heeft het bereiken van een totale marktwaarde boven de $1.000 miljard de whales ook in beweging gebracht.

Want Santiment heeft ook berekend dat er ruim 1,9 miljoen BTC is verschoven toen de mijlpaal (marktwaarde boven $1.000 miljard) werd bereikt. Want het zijn whales die de prijs van deze jonge asset nog kunnen laten bewegen.

Whale Alert is een on-chain service die alerts uitstuurt zodra er opvallende transacties op de blockchain plaatsvinden. Op 29 april heeft een gebruiker 7.175 bitcoin verstuurd, een transactie van maar liefst van 392 miljoen dollar.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
whale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...