Bitcoin mining pools melden verbindingsproblemen

Grote bitcoin mining pools hebben technische problemen. Onder andere Binance Pool, F2pool, Poolin en ViaBTC melden verbindingsproblemen in hun telegramgroepen. De problemen zorgen er voor dat gebruikers geen verbinding kunnen maken met hun groep.

Volgens CoinDesk gaat het om problemen met het Domain Name System Protocol (DNS). Dit is het systeem dat op het internet wordt gebruikt om namen van computers naar numerieke adressen om te zetten en omgekeerd. In het kort houdt DNS bij welke websitenaam bij welk IP-nummer hoort.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je kunt als miner jezelf aansluiten bij een mining pool om evenredig de winsten onderling te verdelen. Elke groep heeft andere voorwaarden, maar in de praktijk heb je meer zekerheid als je gezamenlijk op zoek gaat naar een block dan alleen. Met een kleine hoeveelheid rekenkracht maak je normaliter geen kans op een beloning. Via mining pools word je in groepsverband beloond voor je werk als iemand anders in jouw ’team’ succesvol is.

Een van de geruchten over een oorzaak komt uit bij China. “De connectiviteitsproblemen lijken vooral Chinese miners te treffen”, zegt Alejandro De La Torre. De La Torre was voorheen betrokken bij Poolin. De precieze reden is nog niet officieel bekend, het blijft speculeren.

Binance Pool zag een daling van 14% binnen 24 uur in hun hashrate. Volgens de laatste schattingen zijn ook F2pool (bijna 8%) en ViaBTC (7%) flink gedaald in de rekenkracht dat de afgelopen dag heeft bijgedragen aan hun zoektocht naar nieuwe bitcoin.

Poolin geeft op hun website een aantal tips om problemen te voorkomen, gebruikers moeten hun DNS aanpassen. Als het probleem in China ligt kun je mogelijke problemen omzeilen met een VPN.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...