Grote cryptobeurzen gaan niet alle Russen blokkeren

De Oekraïense minister van Digitale Transformatie heeft opgeroepen om alle Russische gebruikers te weren van de grote cryptobeurzen. Nadat eerder Jesse Powell van Kraken al reageerde, laten nu ook Coinbase en andere beurzen weten dit niet te gaan doen.

Coinbase

Een woordvoerder van Coinbase heeft laten weten dat een algehele blokkade voor transacties van of naar Russische adressen via Coinbase niet aan de orde is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Een eenzijdige en volledige ban zou gewone Russische burgers straffen die een historische devaluatie van hun nationale munt te verduren hebben als gevolg van de aanval van hun regering op een democratisch buurland, ”zegt de woordvoerder van Coinbase.

Het “saboteren van gewone gebruikers” was nu juist één van de doelen van de Oekraïense minister van Digitale Transformatie Mykhailo Fedorov.

Binance en Kucoin

Ook Binance is niet van plan om alle Russische gebruikers te weren.

“Crypto is bedoeld om meer financiële vrijheid te geven aan mensen wereldwijd. Om eenzijdig te besluiten om mensen de toegang tot hun crypto te ontzeggen, zou indruisen tegen het bestaansrecht van crypto,” zegt een woordvoerder van Binance.

Ook Johnny Lyu, CEO van KuCoin is niet van plan zomaar hele bevolkingen uit te sluiten. “Als een neutraal platform, zullen we geen acounts bevriezen van welke gebruiker van welk land dan ook zonder wettelijke plicht. En in deze moeilijke tijden zou je acties die invloed hebben op de rechten van onschuldige mensen niet moeten aanmoedigen,” zegt Lyu.