Wat gaat de bitcoin koers doen in 2023?

Wat gaat de bitcoin koers doen in 2023?

Bitcoin heeft er met het jaar 2022 een hele pittige periode opzitten qua koers. Het jaar begon op ongeveer 46.700 dollar en momenteel handelt de koers op 16.700 dollar, wat een daling van bijna 65 procent betekent. De market cap is gedaald van 900 miljard dollar naar ongeveer 320 miljard dollar op 1 januari 2022.

Het Stock-to-Flow model

Met die stevige koersdalingen is het optimisme even helemaal uit de markt. Het beroemde Stock-to-Flow model voorspelde voor december 2022 zelfs een koers van 110.000 dollar. Daar is Bitcoin nu ongeveer 85 procent van verwijderd, wat vragen oproept over de validiteit van de het model van de Nederlandse analist PlanB.

Wat gaat de bitcoin koers doen in 2023?

Antoni Trenchev, de mede-oprichter en managing partner van Nexo, deelde met Cointelegraph zijn mening over het Stock-to-Flow model: "Er zijn vele factoren die de koers van bitcoin kunnen beïnvloeden, waaronder de. vraag in de markt, veranderingen in de wetgeving en technologische ontwikkelingen. Het S2F-model is een tool die gebruikt kan worden om voorspellingen te maken over de toekomstige bitcoin koers, maar het is belangrijk om te onthouden dat het gebaseerd is op bepaalde assumpties en geen zekerheid geeft."

Overigens is het S2F-model van PlanB niet het enige model dat probeerde om de koers van bitcoin te voorspellen in de nabije en verre toekomst. Twee andere populaire modellen om dat te doen zijn de Elliot Wave Theory en de Hyperwave Theory. Hoewel deze modellen allebei een roots hebben in de financiële markten, zijn ze niet extreem succesvol geweest in het voorspellen van de bitcoin koers.

Bitcoin is nog jong

Hoewel bitcoin al veel voor elkaar heeft gekregen op het financiële wereldtoneel, is het belangrijk om te beseffen dat het nog altijd een extreem jonge asset is. In vergelijking met zaken als goud en zilver is bitcoin echt nog op zoek naar zijn plek binnen de financiële wereld en dat gaat gepaard met een hoop volatiliteit.

Er zijn op dit moment al veel modellen en manieren om de bitcoin koers te voorspellen, maar vergeet niet dat die zich baseren op slechts een paar jaar van goede data. Bitcoin is bijvoorbeeld nog nooit door een wereldwijde recessie gegaan, iets wat in 2023 zomaar eens zou kunnen gebeuren.

Wat dat betreft kan 2023 weleens een heel spannend jaar worden voor bitcoin. Goud is meestal een asset die het goed doet tijdens recessies en bitcoin wordt vaak vergeleken met het edelmetaal. We moeten echter nog maar zien of mensen bitcoin hetzelfde zullen behandelen als goud in een eventuele recessie.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties