Populaire analist voorspelt bitcoin koers van 300.000 dollar in 2025

Het jaar 2022 mag dan een lastige geweest zijn voor bitcoin, maar dat betekent niet dat iedereen de hoop meteen opgeeft. De Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft zelfs een gigantisch vertrouwen in de toekomst van bitcoin, want hij voorspelt voor het jaar 2025 een koers van tussen de 250.000 en 300.000 dollar.

Focus op tweede helft van 2023

Voor de eerste helft van het nieuwe jaar verwacht Van de Poppe vooral zijwaartse prijsactie van bitcoin. Vanaf de tweede helft van 2023 moet dan het vuurwerk langzaam beginnen. In die periode ziet de analist de koers van bitcoin opstomen tot 30.000 of zelfs 35.000 dollar.

De voorspelling van de analist is vooral gebaseerd op het mogelijke stoppen van de renteverhogingen van centrale banken als de Federal Reserve. In 2022 waren de inflatie en de renteverhogingen van centrale banken als reactie op die inflatie het grote thema. Nu zijn we volgens Van de Poppe bijna aan het einde van die pijnlijke cyclus.

In het derde en vierde kwartaal van 2023 voorziet Van de Poppe daarna een recessie ontstaan als gevolg van de renteverhogingen. Je kunt er als centrale bank immers niet vanuit gaan dat je de rente agressief kunt verhogen zonder schade, nadat deze meer dan 10 jaar rond het nulpunt stond.

Bullrun naar 250.000 tot 300.000 dollar

Daarna voorspelt Van de Poppe de start van een gigantische bullrun voor bitcoin, die de koers daarna moet meenemen naar 250.000 tot 300.000 dollar. Overigens is Van de Poppe niet de enige die extreem bullish is over bitcoin. Ook voormalig Goldman Sachs bestuurder Raoul Pal en Ark Invest verwachten vuurwerk in de toekomst. Zij voorzien allebei een toekomstige koers van 1 miljoen dollar voor bitcoin.

Blockware Solutions maakt het helemaal bond. Deze specialist in bitcoin mining hardware verwacht dat de bitcoin koers kan oplopen tot 23 milljoen dollar per munt, als bitcoin erin slaagt om de wereldwijde store of value te worden. Dat lijkt op dit moment wel heel ver weg, maar het blijft interessant om hierover te filosoferen.

Laten we eerst maar eens uit het dal kruipen waar we op dit moment inzitten, want met de huidige koers van 16.848 dollar is bitcoin nog ver verwijderd van al die stoere voorspellingen. Er komt mogelijk een recessie aan, wat de eerste wereldwijde recessie voor bitcoin zou betekenen, en we moeten nog maar zien in hoeverre bitcoin in dat klimaat kan overleven.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....