Grote kredietvereniging in Amerika start met bitcoindiensten

973 totale weergaven

De grootste kredietverstrekker in Idaho implementeert bitcoin in hun online diensten. Klanten van Idaho Central Credit Union (ICCU) kunnen nu bitcoin kopen en verkopen in hun online bankomgeving.

Deze diensten komen tot stand door een samenwerking tussen ICCU, Alkami Technology en NYDIG.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alkami biedt Amerikaanse banken verschillende online bankomgevingen. NYDIG richt zich op de infrastructuur om bitcoin aan te bieden. Gezamenlijk zorgen ze ervoor dat klanten van ICCU aan de slag kunnen met bitcoin.

ICCU is een is een door de staat gecharterde kredietvereniging in het westen van de Verenigde Staten, met het hoofdkantoor in Idaho. Opmerkelijk detail: dit betekent dat het ministerie van Financiën van de staat Idaho officieel de bestuurder is van ICCU.

Bitcoin

In de praktijk betekent dit dat honderdduizenden mensen in Idaho aan de slag kunnen met bitcoin direct vanuit hun bankomgeving. Klanten kunnen voorlopig bitcoin niet opnemen. Aankopen en verkopen blijven binnen de bankomgeving. Gebruikers zitten dus gevangen in dit systeem. Prima voor mensen die voor het eerst aan de slag gaan met BTC, maar de wat meer ervaren bitcoiner wil het liever in eigen beheer nemen.

“ICCU’s focus op klantenervaring en het bieden van een breed scala aan opties heeft het mogelijk gemaakt om een ​​reputatie op te bouwen als een van de toonaangevende kredietverenigingen van het land, en haar beslissing om bitcoin-services te implementeren via NYDIG en het Alkami-platform kan die groei stimuleren”, zegt Patrick Sells, chief innovation officer bij NYDIG, in een persbericht.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsNYDIG

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...