Twee Amerikaanse banken gaan bitcoin verkopen

Twee Amerikaanse banken gaan bitcoin verkopen

Twee Amerikaanse banken gaan bitcoindiensten aanbieden in hun online omgeving. Five Star Bank en UNIFY Financial Credit Union gaan een samenwerking aan met NYDIG en Q2.

NYDIG is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op de infrastructuur voor grote financiële instellingen om met bitcoin aan de slag te gaan. Q2 is gespecialiseerd in digitaal bankieren. Deze deal is het eerste resultaat van de samenwerking tussen beide bedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kopen, verkopen en opslaan

Beide banken maken het mogelijk voor hun klanten om bitcoin te kopen, verkopen en op te slaan. Op de achtergrond doen NYDIG en Q2 het werk. NYDIG beloofde eerder dit jaar honderden banken aan bitcoin te helpen.

Het is niet duidelijk of klanten ook bitcoin op kunnen nemen en sturen naar hun eigen wallets, daar lijkt het echter voorlopig niet op uit de uitleg in het persbericht: ''Banken kunnen nu bitcoindiensten aanbieden aan hun klanten, terwijl we ze helpen barrières zoals wallets en sleutelbeheer (van de private keys) tegen te gaan.''

In de praktijk lijkt het er op dat dit klanten van Five Star Bank en UNIFY Financial Credit Union aan de slag kunnen met bitcoin, maar wel in een compleet gesloten omgeving.

Dat kan nog komen. Een voorbeeld daarvan is PayPal. Het bedrijf startte met een soortgelijke dienst maar sinds mei dit jaar kunnen klanten ook hun bitcoin van PayPal afhalen.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika bank NYDIG

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan