Bitcoinbedrijf NYDIG haalt $1 miljard op in investeringsronde

NYDIG haalt $1 miljard op in een nieuwe investeringsronde. Het bedrijf is een van de grootste bedrijven in de wereld die zich richt op dienstverlening rondom bitcoin. Zij bieden de infrastructuur voor bijvoorbeeld banken of pensioenfondsen om aan de slag te gaan met BTC.

Tegen de huidige waardering is NYDIG nu $7 miljard waard. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een persbericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Investeerders

Deze investeringsronde stond onder leiding van WestCap. Verschillende nieuwe en oude investeerders legde gezamenlijk $1 miljard neer om deels eigenaar te worden van NYDIG.

De Amerikanen zijn ambitieus: zij willen bitcoin in ‘elke industrie’ aan de man brengen. In een wereld waar bitcoin een steeds belangrijkere rol inneemt in de financiële wereld liggen er veel kansen voor een bedrijf als NYDIG.

Zij willen de verbinding vormen tussen bitcoin en grote instellingen die niet zelf alles willen bouwen. Om verantwoord met bitcoin om te gaan moet je als financiële instelling van goede huizen komen. Mede daarom kiezen veel partijen juist voor een expert, zodat zij zich daar niet op hoeven te richten.

In de praktijk levert NYDIG bijvoorbeeld de infrastructuur voor banken om klanten direct vanuit hun bank app bitcoin te laten kopen.

NYDIG

Chief Innovation Officer Patrick Sells geeft in gesprek met CoinDesk aan dat NYDIG bewust deze positie in de markt heeft gekozen: “In plaats van te proberen een cryptobeurs te bouwen die moet concurreren om klanten, wilden we gevestigde namen in staat stellen om op verschillende manieren toegang tot bitcoin te bieden.”

De doelgroep van NYDIG is dus de grootste der aarden, zij richten zich niet op klantenaccounts van relatief kleine beleggers. NYDIG wil bitcoin wallets inbouwen op zoveel mogelijk plekken. Banken en pensioenfondsen zijn logische partners, maar ze bieden ook andere diensten. Zo kunnen klanten van Landry beloningen krijgen in BTC.

Sells: “Vanaf volgend jaar gaat Amerika bitcoin overal zien opduiken in allerlei toepassingen. En dat is het bedrijfsmodel van NYDIG.”

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsNYDIG

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...