Grote vermogensbeheerder Hong Kong volgt bitcoin nauwlettend

Een van de grootste vermogensbeheerders in Hong Kong bekijkt de mogelijkheid om de cryptomarkt te betreden.

Geld naar cryptomarkt

Het gaat om Hang Seng Investment Management (HSVM). Directeur en CEO Li Peishan zei dat het bedrijf de mogelijkheid probeert te analyseren om digitale activa te combineren met zijn "bestaande investeringsproducten".

Dat meldt reporter Colin Wu op Twitter. Hij verwijst naar het lokale nieuwsmedium rtHK.

Hang Seng is bekend vanwege haar ETF's en index tracking fondsen. Per 31 mei beheert HSVM in totaal 46 ETF's en retailfondsen, waarvan 28 index- of indexgerelateerde producten. Met verzekeraars, pensioenbedrijven en institutionele partijen heeft het een groot scala aan klanten.

Ze zijn niet per se uit op een eigen crypto-ETF, maar volgen de bitcoinmarkt wel op de voet:

"We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van de activaklasse en herzien de mogelijkheid om virtuele valuta in te zetten in bestaande beleggingsproducten."

Hong Kong

Gek is dat niet, getuige de ontwikkelingen van de laatste maanden in de speciale administratieve regio. De toezichthouder en bankregulators roepen bedrijven op om de cryptomarkt te omarmen.

Ze tuigden een licentiesysteem op voor legale cryptodiensten en roepen banken op om cryptoklanten te verwelkomen. Dat is Hang Seng Investment Management niet ontgaan.

Op 24 juni verklaarde de CEO van de Securities and Futures Commission of Hong Kong (SFC), Leung Fung Yee, dat crypto-serviceproviders de volgende generatie van internet en geld moeten omarmen. Hij voegde eraan toe dat Hong Kong probeert de centrale hub te worden voor cryptobedrijven.

Op 26 juni onthulde HSBC, een van de grootste banken in Hong Kong, al dat het drie nieuwe ETF's aan haar klanten gaat aanbieden. Het zou gaan om een bitcoinfonds, een etherfonds en een derde cryptofonds.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong