Grote Wall Street bedrijven zitten al langer in bitcoin

395 totale weergaven

Belangrijke Amerikaanse financiële instellingen hebben al veel langer exposure in bitcoin, stelt Meltem Demirors, Chief Strategy Officer van CoinShares. Het gaat om acht instellingen die gezamenlijk maar liefst 2.700 miljard dollar onder beheer hebben voor hun klanten.

Volgens Demirors zijn deze instellingen "actief" op zoek naar investeringsmogelijkheden op de bitcoinmarkt. Ze trekt deze conclusie naar aanleiding van de spot bitcoin ETF aanvraag door BlackRock en ook Fidelity. Andere namen die ze noemt JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNY Mellon, Invesco en Bank of America.

Na het nieuws rondom BlackRock volgden een hele rij van andere bedrijven die een spot exchange traded fund aan willen gaan bieden.
Volgens Demirors is er interesse, maar is het nog steeds als een druppel op een gloeiende plaat. "We zien in realtime dat er bruggen worden gebouwd". Het getal van 2.700 miljard dollar aan beheerd vermogen is hoog, maar daarvan gaat momenteel maar een heel klein deel naar cryptocurrency's en afgeleide beleggingsproducten.

Volgens medeoprichter van Reflexivity Research, Will Clemente, is het "geen rocket science". Bitcoin is een relatief kleine asset als je het vergelijkt met het vermogen dat deze instellingen mogen beheren en mee beleggen.

Institutionele beleggers tonen al meer interesse in bitcoingerelateerde fondsen. De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) zag de grootste wekelijkse instroom in een jaar, waardoor het beheerd vermogen meer dan $1 miljard bedraagt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...