PlanB voorspelt vervroegde bullrun voor bitcoin

505 totale weergaven

De Nederlandse analist PlanB is extreem bullish over bitcoin en verwacht een zogenaamde "versnelde bullmarkt" voor de digitale munt. Dit deelt de analist in een nieuwe strategie-sessie op YouTube, waarin hij zijn 51.600 abonnees uitlegt dat de Realized Price (gemiddelde inkoopprijs) van alle bitcoin suggereert dat de bullmarkt al onderweg is.

Is de bullmarkt begonnen?

Volgens PlanB begint een bullmarkt normaal gesproken als de bitcoin koers boven de tweejarige Realized Price uitkomt en dat is op dit moment het geval. Wat dat betreft zou het zomaar kunnen dat bitcoin op dit moment al in een nieuwe bullmarkt zit.

PlanB voorspelt vervroegde bullrun voor bitcoin

"Het belangrijkste is dat we zien dat de bitcoin koers, de rode stippen in de grafiek, boven de tweejarige Realized Price uitkomen en dat de vijfmaandse Realized Price al doorbroken is", aldus PlanB.

Om de bevestiging van deze ontwikkeling te krijgen moet bitcoin de maand juni nog wel op dit niveau afsluiten. Als dat niet gebeurt, dan moeten we mogelijk nog een maand wachten op de definitieve bevestiging.

Terug naar het verleden

In het verleden slaagde bitcoin erin om het tweejarige gemiddelde te overstijgen in 2016 en 2019. We weten allemaal dat 2016 eindigde in de bullrun van 2017, die de bitcoin koers uiteindelijk optilde tot de grens van 20.000 dollar, waar we vandaag alweer redelijk ver boven staan.

2019 noemt PlanB een "uitzondering" omdat we toen natuurlijk te maken kregen met COVID-19, dat tijdelijk roet in het eten gooide. Tijdens de uitbraak van de mondiale pandemie in maart 2020 vielen de koersen van alle financiële assets als een baksteen naar beneden.

Dat gebeurde natuurlijk uit angst voor een mondiale recessie, waardoor veel mensen naar fiatvaluta vluchtten, omdat ze daar de rekeningen mee moeten betalen. Wat dat betreft is de kans aanwezig dat we voor de start van de echte bullrun nog een kleine daling krijgen.

Door de renteverhogingen van centrale banken van de afgelopen 15 maanden is de kans op een recessie behoorlijk toegenomen. Wat dat betreft kunnen we stellen dat we momenteel in een behoorlijk onzekere periode zitten voor de financiële markten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....