Hackers gebruiken Sydney Sweeney’s X-account om Solana Memecoin te promoten

2273 totale weergaven

Het X-account van Sydney Sweeney werd gehackt om een op Solana gebaseerde memecoin-zwendel te promoten. Dit is de tweede hack dit jaar.

Hack van beroemdheid richt zich op cryptohandelaren

Sydney Sweeney, bekend van haar rol in “Euphoria”, is het slachtoffer geworden van nog een social media hack. Op 2 juli werd haar X-account gecompromitteerd om reclame te maken voor een op Solana gebaseerde memecoin met de naam SWEENEY.

De frauduleuze berichten beweerden dat het token een officiële uitgave van de actrice was, noemden haar de “Koningin van Sol” en promootten onrealistische opbrengsten.

Ondanks het feit dat de zwendel nep was, verzamelde deze al snel meer dan $1 miljoen aan market cap voordat de tweets werden verwijderd.

Toegeven van de hacker

Bovendien gaven de hackers op hun Telegram-kanaal openlijk toe dat ze achter deze zwendel zaten, net als achter eerdere hacks van rapper 50 Cent en metal-band Metallica. Ze schepten op over hun daden en hintten dat ze binnenkort nog een andere beroemdheid zouden hacken.

Dit incident volgt op een soortgelijke hack in januari, waarbij hackers Sweeney’s account gebruikten om een seksueel getint Solana-token te promoten.

Reactie

Binnen een uur had Sweeney de controle over haar account terug en verwijderde ze de scam posts. De snelle verspreiding benadrukt de kwetsbaarheid van beroemdheden en de gretigheid van handelaren om munt te slaan uit de hype.

Sweeney heeft nog geen officiële verklaring afgelegd over het incident.

Pas op met celebrity memecoins

Beleggers moeten voorzichtig zijn wanneer ze handelen in meme coins van beroemdheden. Deze zwendel maakt gebruik van de populariteit van bekende figuren om frauduleuze tokens te promoten. Controleer altijd de echtheid van dergelijke promoties en vermijd transacties die te mooi lijken om waar te zijn.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....