Hackers promoten Bitcoin giveaway op Russische overheidswebsite

De website van de Russische regering is onlangs gehackt. De oplichters lanceerden een neppe scheme die te maken had met Bitcoin. Zelfs nadat de overheid de webpagina offline haalde, werd de scam weer opnieuw online gezet.

Bitcoin giveaway

Volgens de lokale Russische nieuwszender Izvestia promootte een niet-geïdentificeerde groep hackers een ‘Free BTC Giveaway’ actie op de website van de Ryazan. Dit is grootste stad van Oblast, een regio zo’n 200 kilometer van Moskou. Het gebeurde allemaal een krappe week geleden, op 2 september.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De hackers deden alsof ze 0,025 BTC weggaven aan iedereen die een specifieke applicatie installeert. Bovendien gingen de hackers in de tweede post, die werd geplaatst nadat de eerste offline werd gehaald, nog iets verder.

Ze claimden dat ze vijf gelukkige winnaars zouden uitkiezen die kans maakten op nog eens $1.000. Inmiddels zijn alle berichten, inclusief de artikelen die later werden geplaatst, verwijderd.

Hackers promoten Bitcoin giveaway op Russische overheidswebsite

Hackers in Rusland

De Russische regering treedt steeds op tegen crypto-gerelateerde dingen. Vorige maand heeft de “Russische Federale Financiële Controledienst” in Moskou een systeem in gebruik genomen waarmee ze cryptocurrency’s willen traceren.

Rosfinmonitoring gaat het “gedrag en de bewegingen van traders verder analyseren” om hun identiteit te deanonimiseren.

Rusland heeft wat dat betreft al een slechte reputatie. Ze zouden achter de massale cyberaanvallen in de VS zitten. Naar verluidt was de ‘Russische’ hackerbende REvil verantwoordelijk voor de hack van de Amerikaanse institutionele database. Ze eisten hiervoor $70 miljoen in bitcoin (BTC) om de data weer te ontsleutelen.

Het is niet bekend wie er achter de hack van de overheidswebsite zit, maar het zijn zeer waarschijnlijk ook Russen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!