Handelaar die de cryptorally van 2023 voorspelde, bouwt posities in bitcoin af

Een handelaar die anticipeerde op de cryptorally van dit jaar, zegt dat hij zijn posities in bitcoin (BTC) en andere munten flink heeft teruggebracht de afgelopen dagen. Dat zegt analist en handelaar DonAlt, goed voor ruim 50.000 abonnees, in een nieuwe video. Het afwijzen van $28.500 van bitcoin afgelopen week was voor hem een signaal om zijn posities in de cryptomarkt af te bouwen. De huidige markt geeft hem geen reden om optimistisch te zijn over BTC.

“Ik heb nogal wat risico's genomen op de markt, wat in feite betekende dat ik voor Bitcoin een klein verlies nam. Ik heb nog steeds een klein beetje, maar ik heb aanzienlijk minder risico genomen, alleen omdat ik geen goede technische reden meer heb om in bitcoin te zitten.”

Hij benadrukt ook dat bitcoin de afgelopen weken grotendeels zijwaarts is verhandeld, ook al laat de aandelenmarkt weer wat positief momentum zien. “Laten we eerlijk zijn: de S&P heeft de afgelopen week wonderen verricht. Het geld is niet alleen naar bitcoin gegaan".

Volgens de Nederlandse analist en handelaar Michaël van de Poppe ziet bitcoin "er goed uit" waarbij de markt het level $27.000 test. De komende week moet blijken of de koers hierboven blijft.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...