Populaire crypto-analist geeft waarschuwing af: “Bitcoin is rijp voor flush-down”

De maand mei is afgesloten met een min na een daling richting $26.600. Het is de eerste maand dit jaar waarin dat gebeurt, merkt ook PlanB op. Een gebrek aan volume breekt de koers op, ziet ook analist Maarten van CryptoQuant in zijn analyse voor Bitcoin Focus vandaag.

Wat verwachten andere analisten op de korte termijn? Een veel geciteerde analist op Twitter voorspelt een forse correctie voor de bitcoin koers. De pseudonieme cryptohandelaar Credible Crypto vertelt aan zijn 340.500 Twitter-volgers dat bitcoin op het punt staat om fors te dalen.

Volgens Credible Crypto bevindt bitcoin zich momenteel onder een kritiek weerstandsniveau na een rally die tot stand kwam als gevolg van een short squeeze tijdens het US Memorial Day-weekend. Hij gaat zijn bearish standpunt alleen veranderen van bearish naar bullish als de Chicago Mercantile Exchange (CME) gap net boven het gebied van $29.200 wordt teruggewonnen.

BTC handelt momenteel ónder een belangrijke weerstandszone na een voornamelijk door short-squeeze aangedreven beweging omhoog tijdens een lang weekend met lage liquiditeit met bijna gelijke dieptepunten eronder en totale open rente op $ 9 - $ 9,2 miljard (gevarenzone). Wat mij betreft zijn we rijp voor een flush down".

Bitcoin moet zich weer boven de rode zone nestelen (zie de bovenstaande grafiek) om weer positief momentum te krijgen.

CME-gaten is een verschil tussen de spotprijs en de futures-prijs van Bitcoin. Ze ontstaan zodra de futures-prijs van bitcoin opent onder of boven de slotkoers van de vorige dag op de Chicago Mercantile Exchange. De gaten ontstaan omdat de CME beurs alleen open is tijdens kantoortijden en de bitcoinmarkt 24/7 is.

De opleving na het bereiken van een akkoord van een schuldendeal lijkt vooralsnog van korte duur. Deze ochtend is de koers gedaald naar $26.625, maandagochtend stond de koers nog op $28.450.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...