Handelskosten van nul zorgen voor race naar VIP-status op Binance

Binance-directeur Changpeng Zhao reageert op de onrust rondom 'wash trading' op de cryptobeurs. Handelaren op Binance gebruiken de lage handelskosten om voordelen te verdienen.

Binance kondigde eerder deze week zero fees aan. Een mooie geste (en marketingstunt), maar het heeft ook gevolgen voor andere onderdelen van de beurs. Voor grote klanten heeft Binance een aantal voordelen, verdeeld onder zogenaamde VIP-perks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wash trading

Die voordelen zijn bedoeld voor mensen die op grote schaal gebruikmaken van het handelsplatform. Als er geen kosten zijn kan echter iedereen zijn of haar handelsvolume oppompen. Dat vergroot de kans op 'wash trading'.

Het handelsvolume op Binance neemt op papier toe, er zullen ongetwijfeld veel traders zijn die gewoon gebruikmaken van de lagere kosten. Maar er zijn ook mensen die feitelijk met zichzelf handelen. Dat zorgt voor meer volume (en een mogelijke VIP-status), maar in de praktijk vindt er eigenlijk geen handel plaats.

Binance kent negen verschillende VIP-niveau's. Hoe groter je handelsvolume, hoe kleiner je handelskosten. Binance heeft de 13 handelsparen van bitcoin zonder handelskosten simpelweg verwijderd van de puntentelling. Het volume telt dus niet mee voor de voordelen op het platform.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)