Binance heeft registratie in Spanje binnen

Binance heeft een officiële registratie te pakken in Spanje. De grootste cryptobeurs heeft met dochterbedrijf Moon Tech Spain de juiste papieren in de wacht gesleept.

Het gaat om de erkenning als Virtual Asset Service Provider (VASP). Eerder dit jaar moest Binance nog noodgedwongen stoppen met het bitcoin futures in Spanje.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Directeur Changpeng Zhao is uiteraard in zijn nopjes. Hij benadrukt nog maar eens hoe belangrijk het voor Binance is om hun klanten veilig te houden.

Regels

In de praktijk betekent dit simpelweg dat Moon Tech Spain (of Binance Spanje, voor het gemak) onder het toezicht van de Spaanse centrale bank valt. Dat betekent regels. Regels op het gebied van klantenregistratie, regels op het gebied van diensten en regels op het gebied van bedrijfsvoering.

Het geeft Binance echter voorlopig wat extra ademruimte. Het bedrijf is wereldwijd verwikkeld in discussies en zaken met toezichthouders en regelmakers. Binance Spanje hoopt volgens Zhao aan alle eisen te voldoen. Zo zouden ze hebben geïnvesteerd om de anti-witwasrichtlijnen te kunnen blijven volgen.

Europa

Binance kwam eerder dit jaar al door de keuring in Italië en Frankrijk. Vaak gaat het om een dochteronderneming van Binance. Zo kunnen ze lokaal de juiste papieren en toestemmingen krijgen. Ze bieden namelijk financiële producten aan die lang niet overal door de keuring komen.

Europa zelf krijgt te maken met meer regels voor bedrijven in de industrie. Middels de MiCA, of Markets in Crypto Assets, moeten de 27 lidstaten van de Europese Unie tot een gezamenlijke set aan regels komen.

Binance probeert voet aan de grond te krijgen in Europa. Dat lijkt ze vooralsnog aardig te lukken. In Nederland is er nog geen registratie te bespeuren.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsEuropa

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...