Binance viert 5-jarig bestaan en schrapt handelskosten voor bitcoin

De kosten voor bitcoinhandel op Binance zullen (tijdelijk) naar nul gaan. De cryptobeurs verlaagt de fees op het platform ter viering van zijn vijfde verjaardag.

Gratis bitcoin traden

Moederbedrijf Binance deelt dat de kosten voor bitcoinhandel in 13 handels paren naar nul gaat. Dit zijn bitcoin tegenover fiatvaluta en stablecoins, inclusief de euro en het Britse pond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook voor mensen die de Braziliaanse real, de Australische dollar, de Russische roebel en de Turkse lira gebruiken om te ’traden’ is dit goed nieuws. De aanpassing van de handelskosten zal “tot nader order” live zijn.

Het is vijf jaar geleden dat de beurs is opgericht. Ten tijde van de bullmarkt van 2017 deed Binance een ICO en lanceerde het ook de BNB-coin. Binance-oprichter en CEO, Changpeng Zhao, vertelt in een verklaring:

“In overeenstemming met onze filosofie waarbij de gebruiker voorop staat, heeft Binance er altijd naar gestreefd om de meest concurrerende tarieven in de branche te bieden.”

“In de kern is Binance een compleet platform met eenvoud in het achterhoofd. Het elimineren van de handelskosten op een selectief aantal BTC-spothandelsparen is een andere stap in die richting.”

Binance blijft groeien

Daarmee gaan ze Binance.US achterna. De Amerikaanse dochteronderneming deed vorige week precies hetzelfde. Eind vorige maand verlaagde de beurs de fees voor de bitcoin spotmarkt. Ze deden dit om de markt in de VS te vergroten en de concurrentie aan te gaan. Dit lukte: de aandelen van Coinbase daalde enkele procenten als reactie op het nieuws.

Onlangs voegde de beurs een ander product toe aan haar portfolio met de lancering van een handelsdesk voor institutionele beleggers.

Er is een contract zichtbaar: sommige beurzen, zoals Coinbase en Gemini, moeten personeel ontslaan. Exchanges zoals Binance en FTX breiden juist uit met nieuwe diensten, lagere kosten of overnames.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws